jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2021-07-12 19:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lingua Franca
Es ceru, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursā uzvarēs Daugavpils. Ļoti patīk koncepts Lingua Franca (kopīga valoda dažādām etniskajām, arī sociālajām, t.sk. sociāli atstumtām grupām, caur kultūru) un tas, cik izstrādāts ir pieteikums. Pilnīgi var just to milzīgo darbu, ko komanda ir paveikusi, sakomunicējot ar visādiem vietējiem, reģiona un Rīgas kolektīviem, māksliniekiem, birojiem un NVO, un atrodot to kopīgo valodu jau plānošanas fāzē. Tāpat arī tas, ka zem Daugavpils startē viss Latgales reģions, kamēr Kurzemē Liepāja un Kuldīga, un Vidzemē - Valmiera un Cēsis katra ir mēģinājusi uzķibināt savu pieteikumu ar saviem pašvaldību resursiņiem, kas tāda mēroga projektam vienkārši nevar būt pietiekami.
Un kas zīmīgi - šis ir arī vienīgais no pieteikumiem, kas ir tik brīvi publiski pieejams plašai sabiedrībai! Nevienas citas pilsētas pieteikumu google tā vienkārši neatrod. Nez kāpēc tā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeltens
2021-07-12 20:11 (saite)
Kaut cik pieejamie -
Liepāja https://faili.liepaja.lv/Bildes/Dokumenti/Dokumentu-biblioteka/Domes-s%C4%93des/Lemumi/198__20_05_21_PIELIKUMS_EIROPAS_KULTURAS_GALVASPILSET_NOSAUK..pdf vabūt nav galaversija, nezinu.
Ogre https://www.ogresnovads.lv/lv/media/82387/download
Cēsis https://www.cesis.lv/images/userfiles/files/zi%C5%86u_faili/FINAL_eng_EKG_CESIS2027_BID_BOOK.pdf
Visi augstākminētie izskatās pēc pašvaldības ierēdņu garadarbiem ar vispārīgām frāzēm utml "ūdeni".
Pretstatā Daugavpils ir spējusi sastādīt pat jau diezgan detalizētu pasākumu programmu, pie pasākumiem norādot jau konkrētus to realizētājus.
Daugavpils https://heyzine.com/flip-book/64bbefe3b3.html#page/1

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeltens
2021-07-12 20:19 (saite)
Jēkabpili, Jūrmalu, Kuldīgu, Jelgavu neatradu vispār. Valmierai vismaz ir fb konts un mājaslapa. Kuldīga un Cēsis ir spējušas vismaz izstrādāt vizuālo identitāti.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?