Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2017-04-18 18:34:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Futbola brauciens - 4

Tā kā vakara spēle Midlsbro, tad nekur pārlieku zemu kartē krist nesanāk un dienas pirmajai spēlei apstājos pie Anglijas 7.līgas kluba "Blyth Spartans", kuram ir laba gigantu slepkavošanas reputācija Anglijas kausā. Tā kā esmu tur ļoti laicīgi, tad neliela divu stundu pastaiga ar tradicionālo jūŗju


un tikpat tradicionālo pirkstu mērcēšanu tajā


un ziedošiem kokiem pilsētā


Mājinieki pirms divām kārtām tika nodrošinājuši sev uzvaru turnīrā, kamēr viesiem - "Whitby Town" vēl jācīnās par pleiofiem un cerībām paaugstināties. Spēles sākums ir graujošs - 1.minūtē sitiens, rikošets un 1:0, 3.minūtē pēc atkārtota mēģinājuma tiek iebakstīts no vārtu priekšas un 13.minūtē mača skaistākie vārti - no metriem divdesmit, neapstādinot bumbu, no gaisa pa diagonāli tālajā devītniekā. Pēc tam ir mierīgāk, lai arī abām komandām ir pa kādai izdevībai, līdz puslaikā beigās kārtējo reizi iekrīt viesu aizsardzība un izejot viens pret viens mājinieki panāk 4:0. Otrajā puslaikā viss ir mierīgāk vienīgi mājinieku labas pussargs mēģina visu laiku izrādīties - over-steps, rabona, neskaitāmi dribli, bet sanāk jau arī cilvēkam, jo pēc tam, kad viesi vienus vārtus atgūst, šis nedaudz zīmulīgais malējais spēlētājs izdara ceturto rezultatīvo piespēli šajā mačā. Skatītāju vidēji daudz - 772 (priekš Latvijas virslīgas tas gan būtu ļoti daudz) un neko daudz nepirecājas, jo laikam jau paspējuši iepriekš un taupās uz pēdējo spēli, kad pasniegs čempionu trofeju.


Vakara spēle Midlsbro. Pilsēta, kas kādreiz uzcēla pasauli (vai vismaz to daļu, kam bija nepieciešams dzelzs), bet tagad tradicionāli mēgina uzlabot kādreiz industriālo ostas rajonu ar interesantām dzīvojamajām ēkām un arī, piemēram, koledžu


tilts ar interesantu noformējumu (varētu būt tā figūra, uz kuras strādā Lobačevska ģeometriju un kādu savulaik pirmajā kursā uzadīja Kendo)


un, protams, arī stadions,


kur pie mājiniekiem ciemos bija atbraucis Londonas "Arsenal",


lai noskaidrotu, kurš klubs ir dziļākā krīzē. Protams, krīzes arī ir dažādas, jo, ja viesiem tā ir neiekļūšana Top4, tad mājiniekiem tā ir izkrišana. Spēles sākumā mājiniekiem veicas labāk, tomēr ar reāliem momentiem ir visai skumji, ir cenšanās, likas, ka tūlīt kaut kas sanāks, bet tad vai nu piespēla neprecīza, vai nav, kam piespēlēt. Viss iet uz loģisku 0:0, kad mājinieki pie soda laukuma pārkāpj noteikumus un viesi iesit soda sitienu pāri sieniņai tālajā malā. Otrajā puslaikā sanāca man nedaudz telepātisks moments - mājinieki atņem bumbu un pa labo malu dodas uz priekšu, es pie sevis nodomāju, ka veiksmes malās neko nav devušas, jo vienīgais tīrais uzbrucējs ir izolēt priekšā, nu un, protams, pēc pāris sekondēm centrējums un izolētais vienīgais uzbrucējs nekļūdās. Viesi pamazām bumbu paņem sev, bet ļoti bezzobaini, līdz pāris reizes kļūdās mājinieki aizsardzībā un vieno no šiem momentiem viesi izmanto. Pēc tam mājinieki bezrezultatīvi cenšas, viesi pāris reizes neizmanto lieliskas pretuzbrukuma iespējas un tā arī viss beidzas.

kopumā bilance ir amizanta (ok, man amizanta, mājiniekiem gan jau kaut kas starp skumju un traģisku): +1=1-4 10:11

Jābrauc būs vēl.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?