Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2016-06-11 14:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Prāta spēles "Sports"

Subj. pirmā sezona ir beigusies un ir zināmi čempioni - "Fireball", kur viens no vilcējiem biju es. Formula bija 5 regulārās sezonas spēles un fināls, skaita "lielos" punktus par iegūto vietu un finālā punktu skaits x2. Pēc ceturtās spēles es biju 90+% pārliecināts, ka čempioni ir zināmi un tie ir "Dīvāna čempioni", bet otro trešo vietu sadalīsim mēs ar "Jeržābeku". "Dīvāna čempioni" bija pārliecinoši labākie (ok, otrajā spēlē uz zināšanām bijām mēs, iekritām uz huiņām - sportistu vīni/sievas utml., bet nu arī tādi var būt spēlē un rezultāts bija uz tablo) un viņiem pietiek pēdējā kārtā un finālā finišēt mierīgi 3.-4.vietā un lieta cepurē. Piektajā kārtā mēs ar "Jeržābeku" dalījām 2.-3.vietu, "Dīvāna čempioni" 4.-5. un palika divas intrigas uz finālu: 1) lielā intriga par 2.vietu - kurš no "Fireball"/"Jeržābeks" būs augstāk, tam būs otrā vieta, 2) mazvarbūtīgā intriga - ja "Dīvāna čempioni" izgāžas, tad labākais no "Fireball"/"Jeržābeks" var kļūt par čempioniem.

"Dīvāna čempioni" jau no starta sāka taisīt intrigu (un vairāk vai mazāk turpināja arī līdz finišam) un pirmais lielais lūzuma punkts bija kārta ar secinājumu, kur mēs paņēmām septiņus punktus (komanda gan pārbalsoja vienu manu pareizo atbildi), bet "Jeržābekam" notika mega krešs - tikai viens punkts un nu jau otrā vieta kopvērtējuma ir mūsu ko zaudēt. Otrais bija "Pēkšņās nāves" kārta (ļoti āķīgi jā/nē jautājumi un punktus skaita līdz pirmajai kļūdai), kur mēs ļoti saņēmāmies (un mums nedaudz paveicās bez kā šajā kārtā nekādi) un tieši tad, kad vajadzēja visvairāk, dabūjām šajā kārtā sezonas labāko rezultātu - seši punkti. 9.kārta bija "Dīvānu čempionu" lauciņā, viņi paņēma visus septiņus punktus un līdz ar to pirms pēdējās kārtas bija skaidrs, ka kopvērtējumā esam vismaz otrie (bijām četrus punktus priekšā "Jeržābekam"), bet paliek jautājums, cik tālu no mums būs "Dīvāna čempioni". Finišā mums šajā spēlē otrā vieta (jā, ja "Lācēni" būtu nedaudz sliktāk nostartējuši, tad intriga būtu bijusi mazāka) un attālums starp mums bija tāds, ka pēc "lielajiem" puktiem sezonas kopvērtējumā esam vienādi un seko papildus kārta par pirmo vietu sezonas kopvērtējumā. Tēma mums laba "Boksa smagsvari", jautājumi paviegli (vienīgais nosacīti smagais par pirmo čempionu), kas nav labi, bet tomēr vienā no tiem pamanāmies sapīties meistarībā un no diviem bokseriem, kas cīnījās "The Rumble in the Jungle" pareizi atbildam tikai vienu, rezultātā 6.5 punkti, kas tomēr pietiek, lai kļūtu par čempioniem, jo konkurentiem tikai seši. Par to, cik smalkā diedziņā viss karājās uzzinājām pēc apbalvošanas, kad aprunājāmies ar viņiem un izrādījās, ka smagāko jautājumu bija atbildējuši, bet bija pārgudrojoši vienu no vieglajiem. Jā, ja skatās uz sezonu kopumā, tad "Dīvānu čempioni" būtu vairāk pelnījuši (galu galā mēs neuzvarējām nevienā atsevišķā spēlē), bet zaudēt tāpēc, ka Formena vietā ielikām Freizeru būtu bijis ļoti, ļoti sāpīgi, jo it's the hope that kills you - ja "Dīvāna čempioni" būtu mierīgi finējuši 3.-4.vietā, mēs būtu apsteiguši "Jeržābeku" un otrā vieta sezonas kopvērtējuma un visi priecīgi, bet pie notikušā scenārija otrā vieta būtu bijusi matu plēšana un galvas dauzīšana pret sienu. Bet mums ne tikai bija cerība, mums arī paveicās.

Par skaisto: pirms spēles runājot ar organizatoriem pajokojāmies, ka par godu finālam varēja, līdzīgi kā tas ir profesionālajā boksā, noorganizēt vāji ģērbtas jaunietes, kuras starp kārtām staigātu pa zāli ar nākošās kārtas numuru rokās. Izrādījās, ka viņi par kaut ko līdzīgi jau bija padomājuši - otrā attēlu kārta (aizstāj normālās spēles video kārtu), tēma "Futbola izlašu iesaukas", rādīsim kreklu, jāpasaka iesauku, uz ekrāna parādās Windows kļūdu paziņojumi, BSoD un restarts, pubika nedaudz svipj un savādāk pauž savu sajūsmu un tad sāk skanēt mūzika un zālē parādās jauniete pirmās komandas kreklā. Publikai (90+% vīriešu dzimuma) šī kārta patika.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?