Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2016-03-16 17:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Vemblijā esmu bijis (ok, jaunajā gan tikai), nu bija kārta apskatīt arī otra no Auld Enemy galveno stadionu.





Pirms spēles apkārt vazājoties nejauši uzgāju gan kaut ko daudz foršāku -


Cathkin Park - stadions, kur savulaik spēlēja "Queen's Park", vienīgais joprojām pilnībā amatieru klubs Skotijas futbola līgā, savulaik Britu salās un arī tātad pasaulē spēcīgākais klubs, pēc kura tur vairāk kā pusgadsimtu mitinājās (līdz likvidācijai) "Third Lanark". Simbols visa zudībai un turpinājumam, jo nu jau gandrīz desmit gadus tur atkal spēlē "Third Lanark" reinkarnētā versija.

Šis man bija pirmais kausa fināls (kaut kas līdzīgs gan bija Anglijas futbola līgas pleiofu fināli) - zaļā Edinburgas daļa un visa Dingvola (~5500 iedzīvotāju; uz spēli "Ross County" tribīnēs bija nepilni 10000) un vēl - labi, ka vikingi neuzbruka, jo nebija palicis neviens, kas varētu pretoties. Ģimenes, krāsas - krekli, šalles, cepures un sejas, saulaina diena un kausa fināls kā karnevāls, tiesa, ne visiem ar labām beigām.

Show must go on!


Lai arī "Ross County" spēlē Div1, bet "Hibernians" Div2, tomēr "Ross County" spēles plāns ir atdot bumbu, ļaut "Hibs" spēlēt ar to bez momentiem un ķert uz pretuzbrukumiem. Dzīvē gan viss tik labi neizskatījās, jo momenti veidojās pie "Ross County" vārtiem pārāk labi, kamēr ar pretuzbrukumiem bija ļoti skumīgi, tomēr viena "Hibs" kļūda puslaika vidū, izgājiens viens pret viens, veiksmīgs rikošets, tukši vārti un 1:0. Tomēr puslaikā pēdējā minūtē pēc stūra bumba netiek izsista no soda laukuma, spēcīgs sitien no metriem piecapdsmit gar pašu vārtu stabu, tur stāvošais spēlētājs arī nedaudz neveikli nospēlē un 1:1. Otrajā puslaikā "Ross County" vairs neļauj "Hibs" tik daudz kontrolēt bumbu un pretuzbrukumu arī vairāk, tāpat viens 50:50 moments, kur neieskaita golu, nosvilpjot uzbrukumu "Hibs" vārtsargam, viss iet uz papildlaiku, tomēr pēdējā minūtē "Ross County" izdodas pretuzbrukums, nedaudz paveicas ar rikošetu un uzbrucējs no pusmetra tukšos vārtos nekļūdās. Tumši zilā tribīņu daļa jūk prātā no prieka un grauž nagus četras kompensācijas laika minūtes, bet viss beidzas labi.

We're the champions!


Kad man jautā par mīļāko futbola klubu, es atbildu, ka tāda nav. Protams, ir tādi, kuri dotajā brīdī vairāk simpatizē un viens no tādiem ir "Ross Conty", kopš 90o beigās žurnāla "Match of the Day Magazine" (nevajag jaukt ar to pronogrāfiju, kas ir šobrīd ar šādu nosaukumu - toreiz tas bija pieklājīgs futbola žurnāls) pielikumā "Travelling Supporters' Guide to Britain" izlasīju par viņiem, tur sadaļā "Beware of ..." bija rakstīts: "Bitter highland winds and rampant sheep on nearby hills." Tik tālu uz ziemeļiem aizbraukt līdz šim nav sanācis un tad nu izmantoju iespēju, ka paši atbrauca tuvāk, tomēr doma par uzbraukšanu nav atmesta, bet nu citugad.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?