Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2014-04-21 21:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
2014.gada Latvijas čempionāta šahā pusfināls
ir aizvadīts godam un rezultāts ir absurdi labs (31 punkts pie reitinga klāt ir Ļoti Daudz). Sākās gan viss pietiekoši smagi, jo no rudens nebija spēlēts, bet ar visu to pirmajā kārtā pret reitingfavorītu gājienus piecus pirms padošanās man bija drusku patīkamāk un pareizo gājienu redzēju, bet nenoticēju tam. Nākošajās divās kārtās uzvarēju turnīra vecāko un jaunāko dalībnieku un, ja ar otro problēmas nebija, tad pirmajā uzvarēju tikai tāpēc, ka pretinieks beigās sabruka un pavisam, pavisam neižšķirtā pozīcijā pārtērēja apdomas laiku, piedevām pa vidu ar elementāru sitienu viņš varēja iegūt figūru - bet nu paveicās man. 4.kārtā bezcerīgs zaudējums, bet tad aizgāja - 5. un 6. pretinieki uzskatīja, ka es izskatos tāds, kuru noteikti jāapspēlē un sapinās meistarībā un pirmajā no tām tas notika pat vienkāršā torņu galotnē ar vienādu bandinieku skaitu un brīvbandinieku pretiniekam. 7.kārtā es atklātnē dabūju sliktāk un dabūtu mocīties vēl ilgi un grūti pateikt kā beigtos, bet pretiniekam bija kaut kur jāsteidzas un viņš man piedāvāja neizšķirtu, kuru es, protams, pieņēmu. Un tad 8.kārta - izejot no atklātnes dabūju labāk, pārsvaru palielinu un, lai arī neizmantoju iespēju ātrāk un tīrāk pabeigt, tomēr pa lielam pārsvars visu laiku biju pietiekošs, kā rezultātā kārtu pirms beigām esmu nodrošinājis vietu finālā. Pirms pēdējās partijas līderis piedāvāja neizšķirtu, kuru es pieņēmu.

Nekādas ilūzijas par sniegumu finālā nav, bet cīnīties pacīnīšos un tad jau redzēs. Jebkurā gadījumā - trešais fināls pēc kārtas priekš manis ir uber alles.

Attiecībā uz turnīru bija problēma, kas tipiska turnīriem ar ļoti mazu dalībnieku skaitu (22), bet daudz izejošajām vietām (10), pietiekoši skaidru un savā starpā labi pazīstamu favorītu loku - rezultātā tādi neizšķirti kā man pēdējā kārtā sākās jau 3.kārtā un viens no dalībniekiem nospēlēja, škiet, vien 4 (četras!!!) partijas. Skaidrs, ka galvenais ir tikt finālā un tā, tāpēc kādās pēdējās divās kārtās sarunātie neižškirti ir realitāte, bet ne jau tik agri un masveidīgi. Domāju, ka ierosināšu pamainīt izejošo vietu skaitu, kas gan (ja organizatori/LŠF akceptēs) nozīmēs, ka ceturtā fināla iespējamība man būtiski saruks, bet tas, kas notika šajā turnīrā tomēr nav sports.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?