Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2012-09-30 12:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:football

Vakar tika apskatīts futbols Jūrmalā "Spartaks" - "Liepājas metalurgs".

Pašu spēli var arī apskatīties internetos, bet es to nerekomendēju, ja no vienīgi golus un varbūt vēl kādus momentus, jo par spīti tam, ka liepājnieku treneris apgalvoja, ka viņiem plāns bija uzvarēt, ne tikai parādīt skaistu spēli, tad lai arī ar uzvaru viss bija kārtībā bez lielām problēmām, spēle tomēr bija pilnīgs mēsls, it īpaši pirmajā puslaikā. OK, otrajā puslaikā, acīmredzot pēc vardarbīga seksa pārtraukumā ģērbtuvēs, LM iekustējās un visu nokārtoja, bet arī tad nebija nekas super, lai arī goli bija labi. Ja skatās pēc spēles zīmējuma, tad pat LU/Metta un "Jelgava" spēlējot ar "Skonto" parādīja labāku spēli, bet šeit LM paļāvās uz individuālo meistarību un tas arī izšķīra. Nedaudz izcēlās arī tiesnesis, liepājnieku noraidot tikai par otru dzelteno kartīti, lai arī sodīts tikai par atklātu sitienu pretiniekam ar roku. Var jau teikt, ka Mežs tika izprovocēts un tā, bet nu noteikumi paliek noteikumi un tas viņam patiešām bija ļoti dumjš spēles nobeigums, jo kopumā tika aizvadījis patiešām labu spēli.

Par to, kas apkārt spēlei. Stadions, kā jau Latvijā ierasts, ar vieglatlētikas celiņu - līdz ar to no laukuma Tālu. Tribīne tāpat vēl piepacelta, līdz ar to augšpusē sēžot zīmējumu novērtēt var labi. Pārtraukumā paskaitīju krēslus un man sanāca, ka ietilpība varētu būt nedaudz virs diviem tūkstošiem. Es jau vizualizēju tribīnes pārbīdīšanu pie paša laukuma + terases pārējās malās un visu pilnu un, lai arī kopā zem pieciem tūkstošiem, bet jumtu varētu nocelt. Tagad gan vienīgais reālais uzlabojums ir aiztaisīt tribīnes sānus ciet, jo vēja un pamazu grādu gadījumā spēles vērošana prasītu daudz sildošu dzērienu patērēšanu.

Attiecībā uz skatītājiem un faniem. Skatītāju skaits - 530, imo, ir pilnīgs fantāzijas auglis. Ieeja bez maksas un neticu, ka kāds skaitīja, ja jau pat es skatītājus neskaitīju. Jūrmalas kluba ultras pilnīgs Maskavas "Spartaka" klons pēc krāsām, stila un valodas, jo atšķirībā no "Skonto" ultras latviešu valodas nebija vispār saukļos. Pārsteidzošākais gan, ka nebija arī praktiski neviena lamu vārda līdz kādai spēles astoņdesmitajai minūtei - es tik labi audzināts neesmu (ok, pārtraukumā ārpusē esot bijusi komunikācija tikai ar trīsstāvīgiem, bet tribīnēs apbrīnojami zolīdi). Vēl viens lielais pārsteigums bija vienu savu dziesmu uzliekot uz Maskavas "Spartaka" lielāko ienaidnieku - ACSK, fanu dziesmas. Par LM savukārt vispār nav ko teikt - fanu viņiem nav, vai vismaz nebija šajā spēlē, jo par to uzskatīt vienu mēģināju pabļaut: "Liepāja! Liepāja! Liepāja!" un ik pa laikam slinku bungu uzsišanu galīgi par to uzskatīt nevar. Varbūt viņi bija pārāk saguruši garo ceļu vadot, bet nu tas, ka pat cilvēki desmit neatradās vēju pilsētā ir nedaudz skumji.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krazuu
2012-09-30 17:37 (saite)
Fanu atbalsts tikai Labajos Momentos ir pilnīga tufte - manuprāt komandai atbalstu vajag visos momentos, sliktajos un saguruma momentos, iespējams, pat vēl vairāk.
Un jā - pārtraukuma aiz-tribīņu sarunas krievu 3stāvīgajos noliekot Savu Komandu un pamest tribīnes pirms spēles beigām ir (maigi izsakoties) tizli. Varbūt tas ir kaut kāds krievisko ultru stils?
p.s. liepājniekiem teorētiski vajadzēja būt krietni vairāk par 10, jo atbrauca buss, tik neredzēju cik pilns. Kūtri kurzemnieki un / vai vārgi fani.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?