Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2009-11-27 16:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
LIKTAs konference

esmu atgriezies no LIKTAs konferences http://www.likta.lv/LV/Aktivitates/Lapas/11konference.aspx.

bija pāris interesantas lietas:

Gulbis (LTK) par to, ka "uzņēmēji varētu nodrošināt Latvijas līdzfinansējumu projektiem, kuri šobrīd netiek palaisti, jo valstij nav naudas", kas norāda tikai uz to, cik liela ir peļņa, ja gatavi vēl 15% nolikt, lai tikai dabūtu.

Zalāns pateica, ka 3.2.2.1.1. apgraizīs pa kādiem 16mlj. (cerams, ka no atlikušajiem nesadalītajiem 40mlj. tomēr tiks arī man).

Binde pastāstīja aņuku par to, ko par EE sasniegumiem IT lauciņā domā liela daļa LV dažādu sektoru IT darboņu : "Uz LV/EE robežas ValkaValgā Varžupītē satiekas LV vēzis un EE vēzis. LV vēzis saka: "Labdien, es esmu vēzis no Latvijas". EE vēzis atbild: "Labdien, es esmu omārs no Igaunijas."

Pekka Viljakainen (Tieto pati augša) ļoti interesanti norunāja, t.sk., ka nav tik būtiski izmaksas jaunājam IKT risinājuma, bet gan svarīgi kā tas ietekmē produktivitāti, tāpat uzsvēra darba spēka sarukumu Eiropā un tam sekojošo talantu trūkumu, ko varētu mīkstināt ar automatizāciju, resp., tā palīdzētu replicēt talantu darba rezultātus, arī tas, ka outsourcing is so old school, bet rullē PPP tipa idejas, kur gan nosacītajai (valsts) iestādei, gan IT pakalpojuma sniedzējam ir kopīga ieinteresētība rezultātos, nu un ģeopolitiskais, ka pa lielam nav sacensības starp valstīm, bet gan ASV pret Eiropa pret Āzija.

jāsaka, ka lai cik tas nebūtu dīvai, bet pirmā (čiekuru sesija) bija interesentākā (ja neskaita Bāliņas uzstāšanos, kuras laikā daudzi sāka snauduļot).

par izglītību bija pilnīga tufta, Pilsētnieks gan vismaz iezīmēja problēmu loku savā jautājumā.

pie efektivitātes pasūtītājs (Anspoks ar CIO klubiņu) un piegādātājs (Bergs ar Exigen, LTK, Alise, Lursoft) savās prezentācijās spēja vienoties, ka nepieciešams valsts līmeņa CIO, tomēr ja pasūtītājs runāja par centralizāciju, standartizāciju utml., tad piegādātājs proklamēja, ka vismaz LV būs pasaules gals, ja vien nebūs Ļoti plašs outsourcing (kas ironiskā kārtā bija maķenīt pretrunā ar pirmajā daļā Pekkas teikto - Alise ietilpst Tieto grupā).
Lursoft pārstāve gandrīz tika nosvilpta - nu nemīl viņus neviens, bet Magone gāja vēl tālāk aicinot uz funkciju de facto privatizēšanu, kas pa lielam drusku atgādina šābrīža Parex banku, kad pelnošo daļu paņems privātais, bet valstij paliks nelikvīdi.

nu un, protams, neiztika bez Kapenieku Ata jautājuma/viedokļa (atkārtota gan pirmajā, gan otrajā daļā) par to, ka ERAF (Zalānam pirmajā daļā) vai valsts tāpat (pašās beigās), lai dod naudu projektam, kur uzzīmēs bildi zināšanu sabiedrībai, uz kuru jāiet un LV tad ies vispasaules kolonnai priekšgalā uz saulaino tāli.

visus nepieminēju, bet nu lietas, kas man tā uzkrita bija diezgan, lai varētu teikt, ka šī diena tomēr konferencē netika pavadīti galīgi pa tukšo.

p.s.
nu un liktens bija lēmis, ka blakus piesēdās piepe (Alberts, irc), mazā, mazā, mazā pasaule.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?