Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2009-10-23 20:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Football tourney - Cheltenham Town – Macclesfield Town

Cheltenham Town – Macclesfield Town, 16.10.2009. 19:45, Whaddon Road
Tiekas tabulas lejas daļas kaimiņi – mājinieki 17ie, viesi 18ie, punkta starpība. Spēles sākums līdzīgs. 10. minūtē kārtējā trauma (recidīvs) mājinieku aizsargam, būs atkal par ko trenerim pēc spēles sūdzēties. Pamazām viesi sāk izskatīties labāk un spēli kontrolēt. Nav tā, ka Cheltenham neuzbruktu, bet Macclesfield sanāk stipri mērķtiecīgāk viens pa labo malu izraujas zem leņķa viens pret viens – garām tuvajam stūrim, otrs pa kreiso malu pēc Rooney Jr. eleganti ar galvu nomestas bumbas – diezgan vāji un padaudz garām tālajam stūrim, atkal pa labo malu, atkal zem leņķa, atkal garām tuvajam stūrim. Līdz ar to Macclesfield gols bija loģiski neloģisks – ar kādu rikošetu izgāja piespēle caur centru, vārtsargs drusku nogulēja iziet pretī, Macclesfield uzbrucējs Ricky Sappleton (tipisks nr.9) nobīdīja malā aizsarga un ietrieca bumbu vāros vārtsargam starp kājām.Pēc ielaistā gola sākās mājinieku aizsardzībā pilnīga panika un tikai loģisks bija otrais gols – stūris, izsit aizsardzība vēlreiz aiz gala līnijas, centrējums, aizsargs ar galvu izsit, bet tur no metriem divdesmit pieciem no gaisa Rooney Jr. praktiski tālajā devītniekā gar pašu stabu, vārtsarga lidojums skaists, bet bezjēdzīgs. Un praktiski visa terase sāk ironiski aplaudēt un skandēt – "Allen, what’s a score, Allen, Allen, what’s a score ?!", ņemot vērā, ka līdzīgi, lai arī stipri šaurākā pulciņā fani izpildījās arī pēc pirmā ielaistā gola, tad laikam jau neapmierinātība ar rezultātiem/spēli jau brieda. Tāpat ne jau velti programmā tika akcentēti aicināti fani atbalstīt, neļauties negācijām utt., bet, redz, nepalīdzēja un, protams, pēc pirmā puslaika beigu svilpes kolektīvs un skaļš BŪŪŪŪŪ.

2. puslaikā abas komandas iziet laukumā ar stipri dažādiem uzstādījumiem – viesi praktiski neuzbrūk un atklāti cer uz mājinieku mazspēju iesist divus golus, līdz ar to pa visu otro puslaiku Macclesfield izpildījumā tikai viens bīstams soda sitiens no metriem astoņpadsmit drusku garām vārtiem, kā arī vēl pāris nebīstamas pietuvošanās. Cheltenham sāk enerģiskāk, bet galīgi nekas nesanāk, līdz beidzot treneris uzlaiž laukumā veterānu Julian Alsop (vēl klasiskāks nr.9) un spēle aiziet, aiziet maksimāli novienkāršota gan – gruzī tikai pa gaisu Alsop virzienā un viņš ar apskaužamu regularitāti vinnē gaisā un nomet partneriem pa labi, pa kreisi, piedevām ļoti precīzi, ar tālāko izmantošanu gan ir kā ir, bet pēc vienas tādas nomešanas uz kreiso malu seko piespēle uz centru, apbrīnojamā kārtā tā aiziet līdz Elvis Hammond, tas apgriežas un sit pa zemi praktiski virsū vārtsargam, bet tas nespēj salikties un izlaiž sev cauri un 1:2. Tribīnēs noskaņojums uzreiz paliek stipri pozitīvāks – nu tik dzīs uz priekšu, bet bez spiediena nekas vairāk arī nesanāk, Macclesfield vārtsargs arī vairāk nekļūdās un no kādas 80ās minūtes viesi vienkārši puļī bumbu prom nafig un tā arī visu atlikušo laiku + 4 kompensācijas laika minūtes pavada. Pēc spēles atkal BŪŪŪŪŪ visiem un aplausi Alsop-am.

Rooney Jr. – ~18 gadi, visur raksta, ka uzbrucējs, bet vismaz šajā spēlē drīzāk uzbrūkošais pussargs–brīvmākslinieks, nr. 10, spēlēja visa laukuma platumā. Galvenais, kas atšķir no brāļa ir fiziskais, jo vizuāli šķiet bez maz vai divreiz tievāks, bet tā daudz skraidīšanas, ģimenes firmas lidojoši slīdošais izklupiens (beigās gan piebremzēja un pretinieku nenonesa), pāris labi dribli, Tā piespēle ar galvu un Tas gols, otrajā puslaikā (nomainīts otrā puslaika vidū) praktiski nemanāms, bet tas jau attiecās uz visu viesu komandu pretinieku laukuma pusē.
Kopumā spēle skatāma un ne tuvu tik fiziska kā varētu gaidīt no 4ās līgas lejas gala komandām.

Spēles apraksts un statistika no BBC – http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_div_3/8295392.stm


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?