dziedamzars - [entries|archive|friends|userinfo]
putns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Feb. 27th, 2021|12:12 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Olu vārīšana ir nenovērtēta māksla. Ko jums nozīmē baudāma novārīta ola? Man - kad čaula nāk viegli nost, ola ir stingra, bet dzeltenums - vēl nedaudz, pašā vidiņā biezi šķidrs.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:February 27th, 2021 - 03:27 pm
(Link)
jau kādu brīdi man tas nozīmē kko, kas nav paredzēts ēšanai. gluži kā baloži vai pīles kanālā.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 27th, 2021 - 03:38 pm
(Link)
Apsveicu. Man līdz tam vēl augt un augt.
[User Picture]
From:[info]zazis
Date:February 27th, 2021 - 07:31 pm
(Link)
ja jau šķiet, ka tā ir izaugsme, sanāk, ka esi uz pareizā ceļa. runā, ka visveselīgākā diēta ir whole food plant based, tiešām nezinu kā to sakarīgi latviski pateikt.

man olas beidza prasīties kkad pirms gada. izmetu veselu iepakojumu, kuram termiņš bija beidzies pirms mēnešiem. pārtiku mest ārā audzināšana neļauj, tāpēc katra reizi, kad tā gadās, ir nepatīkami.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 27th, 2021 - 03:32 pm
(Link)
mhm, mīkstā versija - dzeltenums plūstošs.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 27th, 2021 - 03:41 pm
(Link)
Bet kā Tu nosargā to mirkli, kurā robežšķirtne pārvēršas, baltums nebūtu jēls vai želejveidīgs?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:February 27th, 2021 - 06:52 pm
(Link)
pa lielam 2-3 min no burbulosanas sakuma, liekot auksta udeni un pec tam strauji atdzesejot.
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:February 27th, 2021 - 04:12 pm
(Link)
Pilnīgi cieta!
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 27th, 2021 - 05:49 pm
(Link)
Jau uz zilo pusi?
[User Picture]
From:[info]sarkans0987
Date:February 27th, 2021 - 05:51 pm
(Link)
Perfekta ir, ja paspēj izvilkt no ūdens pirms paliek zila, bet labāk zila, nekā, ja šķidrs vidū. Man bērnībā garšoja tekošs vidiņš, bet tagad kaut kā ļoti nepatīk, ja tā gadās.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 27th, 2021 - 06:26 pm
(Link)
Skaidrs. Tik ļoti specifiski tas katram atsevišķi.
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:February 27th, 2021 - 10:59 pm
(Link)
Man garšo, ja olas baltums ir ciets, bet dzeltenums šķidrs. Kad ūdens vārās, lieku tajā no ledusskapja ņemtu olu un vāru tieši septiņas minūtes. Ja vāra desmit minūtes - tad dzeltenums ir pilnīgi ciets (tā garšo manai otrajai pusei). Olas uzreiz lieku aukstā ūdenī un parasti vēl siltas nolobu. Tad vispār tās ļoti labi lobās.
[User Picture]
From:[info]dumshputns
Date:February 27th, 2021 - 11:26 pm
(Link)
Es redzu, ka te ir izkopta ne tikai olu vārīšanas māksla, bet arī otras puses vēlmju cienīšana. Un kā ar olu izmēriem? Vai tradicionāli tās jūsmājās nāk tik ļoti vienādos izmēros, ka laiki vienmēr vienādi?
[User Picture]
From:[info]missalise
Date:March 1st, 2021 - 10:39 am
(Link)
Jā, mēs parasti pērkam L izmēra olas.