|
[Feb. 27th, 2021|12:12 pm] |
Olu vārīšana ir nenovērtēta māksla. Ko jums nozīmē baudāma novārīta ola? Man - kad čaula nāk viegli nost, ola ir stingra, bet dzeltenums - vēl nedaudz, pašā vidiņā biezi šķidrs. |
|
|
Comments: |
| From: | zazis |
Date: | February 27th, 2021 - 03:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jau kādu brīdi man tas nozīmē kko, kas nav paredzēts ēšanai. gluži kā baloži vai pīles kanālā.
Apsveicu. Man līdz tam vēl augt un augt.
| From: | zazis |
Date: | February 27th, 2021 - 07:31 pm |
---|
| | | (Link) |
|
ja jau šķiet, ka tā ir izaugsme, sanāk, ka esi uz pareizā ceļa. runā, ka visveselīgākā diēta ir whole food plant based, tiešām nezinu kā to sakarīgi latviski pateikt.
man olas beidza prasīties kkad pirms gada. izmetu veselu iepakojumu, kuram termiņš bija beidzies pirms mēnešiem. pārtiku mest ārā audzināšana neļauj, tāpēc katra reizi, kad tā gadās, ir nepatīkami.
mhm, mīkstā versija - dzeltenums plūstošs.
Bet kā Tu nosargā to mirkli, kurā robežšķirtne pārvēršas, baltums nebūtu jēls vai želejveidīgs?
pa lielam 2-3 min no burbulosanas sakuma, liekot auksta udeni un pec tam strauji atdzesejot.
Perfekta ir, ja paspēj izvilkt no ūdens pirms paliek zila, bet labāk zila, nekā, ja šķidrs vidū. Man bērnībā garšoja tekošs vidiņš, bet tagad kaut kā ļoti nepatīk, ja tā gadās.
Skaidrs. Tik ļoti specifiski tas katram atsevišķi.
Man garšo, ja olas baltums ir ciets, bet dzeltenums šķidrs. Kad ūdens vārās, lieku tajā no ledusskapja ņemtu olu un vāru tieši septiņas minūtes. Ja vāra desmit minūtes - tad dzeltenums ir pilnīgi ciets (tā garšo manai otrajai pusei). Olas uzreiz lieku aukstā ūdenī un parasti vēl siltas nolobu. Tad vispār tās ļoti labi lobās.
Es redzu, ka te ir izkopta ne tikai olu vārīšanas māksla, bet arī otras puses vēlmju cienīšana. Un kā ar olu izmēriem? Vai tradicionāli tās jūsmājās nāk tik ļoti vienādos izmēros, ka laiki vienmēr vienādi?
Jā, mēs parasti pērkam L izmēra olas. | |