per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[May. 23rd, 2019|01:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nōrvēģijā uz šo dienu trūkstot 5600 medicīnas māsu. Lēš, ka uz 2035. gadu iztrūkums pieaugs līdz 28 000. (viņi, ko tur – visi plāno uz nespējnieku namiem un ģiftnīcām pārcelties?)
No mana egōģeōcentriskā skatpunkta tās ir labas ziņas: tā kā man nav plāna B, un arī Ā ir visai neskaidrs, patīkami apzināties, ka jebkurā brīdī varu pacelt naktsmici un šaut uz Karalisti ziemeļmeitām dibentiņus apmazgāti. Varbūt man pat penziju stāžā atjaunotu iepriekšējos gadus – būtu nogalē par ko greznu kompostējamo zārku pasūtināt.
Ā plāna ietvaros šodien saņēmu mazu nekrolōgu – nobankrotējis liels partneruzņēmums, praktiski – neliela pilsētiņa. Droši vien pārbūvēs to par milzīgu poliklīniku. Pagarinās klīnisko nāvi.

Kultūras ziņās uzzināju, ka Montai Kromai jubilejā veltīts vairāk pasākumu kā Rainim. Paņēmu Neputnā viņas antolōģiju. Un Rokpelni – jaunieši izķerot kā siltus plācenīšus.
Ā, un vakar esot bijusi pirmizrāde Brūveres filmai par Uldi. Vai kāds jau paguva? Jāaiziet būs nedēļas nogalē. Sidu arī paķēru, drošības labad biju to jau pastellējis tīklā. Un tad aizrāvu līdz Biķerniekiem, kur beidzot izņēmu kihelkonnas grāmatiņu, ko biju iegādājis vēl pagāšgad. Zvaigzne mani tikai caur Interpōla meitas uzņēmumu atrada.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]tiga
Date:May 23rd, 2019 - 05:30 pm
(Link)
viņiem ne visai patīk medbrāļi, labāk medmāsas :) protams, ja trūks 28k, tad varbūt, bet šobrīd izvēlīgi
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:May 23rd, 2019 - 06:33 pm
(Link)
mēs oslō pilsētas slimnīcas krabju nodaļā bijām trīs brāļi Jāņi: nōrvēģis Jāns, dānis Džons (Jon, kurš uzstāja uz dž-) un properJānis no dzintarzemes. mani tur paņems bez iepriekšēja pieraksta, tā es vismaz sliecos domāt :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:May 23rd, 2019 - 06:35 pm
(Link)
interesanti, cik trūkst latvijā
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:May 23rd, 2019 - 06:44 pm
(Link)
bažījos daomāt. vien atceros gadus piecus vecu sarunu ar čomeni no Ziemeļvalstu infōbiroja, viņa 90tajos tur sekretārēja, bet pa tam lāgam bij ielauzījusies noršku mōlā un pat patniedza blickursus Latvijas medmāsām. izbrauc uz nedēļiņu-divām-trim uz Balviem, nolasa kursu, un krastā jau gaida baltā bura uz Stātoilkrastu. Ziemeļos (strēķīti virs Troņemas) piemaksa ir 50%, ja nemaldos. No 20:00 līdz 06:00, kā arī kvīkendos un valsts svētkos piemaksa visiem ir 40%. Un pamatlikme jau, galnais, ir tīri ok. Nav bažu 40% atstāt karaļvalsts kasē.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:May 23rd, 2019 - 08:21 pm
(Link)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:May 23rd, 2019 - 09:13 pm
(Link)
baisi, yo.
un tas, ka es pats sevi apsveru laicīgi ragutiņās aizvilkt uz mežu, laikam pilnībā neatbrīvo mani no…
bļaģ. kad man teica, ka samurajam katru dienu ir jādomā par nāvi, kāpēc neviens nepateica, ka man par citu nāvi arī būs jādomā. tas taču ir pilnīgi cits vienādojums!
no otras puses – reku, slimnīca ielas galā: ej, strādā, saņem karmiskos punktus un virtuālos tugrikus.
man tur tagad auklīte guļ. kad pēdējreiz biju ciemā, viņas jaunākā māsa, ilggadēja medicīnas darbeniece (ieskaitot Daugavpils cietumu Baltais gulbis) man čukstēja: Jančuk, redzi, to večiņu pie durvīm – vakar viņa vēl roku kustināja, šodien vairs nekustas. viņa pēc mugurkaula operācijas, ārsts uzrakstījis – piepacelt galvu (kas sasniedzams ar attiecīgu spilvenošanu), bet viņas/medmāsas rakstīto pārpratušas uz salocījušas gultu krietnā 30° leņķī, nostādot pacienti ne pārāk vēlamajā pussēdus stāvoklī. – Zini, auklītes māsa ma saka: man šķiet, ka te nav nevienas medicīnas darbinieces – šitās labākā gadījumā ir izgājušas ātros sociālos kursus.