tacet ([info]doomed) rakstīja,
@ 2008-11-04 12:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:linux, random rant

linux
klaiņojot apkārt pa netu, šad tad sanāk uzskriet virsū komentāriem par to, la linux sūka tā un linux sūkā šitā, cilvēki nevar izdarīt to un nevar izdarīt šito. nu pofig varbūt arī man neko vairāk par firefoxi, xara X, diviem printeriem, skeneri, un jebko, ko man ir ienācis prātā piespraust nevajag.

atnāku uz darbu, piespraužu pleijeri pie windows kastes, neatrodas. pamēģinu citus portus, tas pats. sāku rakties - ā usb root hub draiveri nosprāguši. (redzams tikai pēc tam, kad ir ieķeksēta slēpto iekārtu rādīšana), nodzēšu, lieku atrast jaunās iekārtas, jauki viss atrodas. piespraužu pleijeri - nekas nenotiek. ā... arī mass storage sanīcis... nu labi sakārtoju un klausos mūziku. nokāpju lejā, vienam kompim ekrāns uz 60hz iet. nu neko, piesēžos, nomainu refresh rate, a jamam pofig. pēc 15 minūšu rakšanās pa settingiem izdodas piespert arī 85hz. urā!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2008-11-04 12:14 (saite)
Linux lielākoties sūkā to acīs, kuri vai nu bīstas termināļa un svīst aukstus sviedrus pie vārda "kompilators", vai arī kautkādēļ ir izteikti Winblows fanātiķi. Protams, ka ir arī citas kategorijas, bet šīs, cik novērots, ir divas galvenās.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]doomed
2008-11-04 12:22 (saite)
es linuxu lielākoties lietoju tieši tāpēc, ka nav nekāda čakara un pussabrukšanas periods uz to lielākoties neattiecas.
protams gadījumi ir visādi un vajadzības ir visādas, autokadu uz linuxa nepagriezīsi (man gan ir aizdomas, ka viņu varētu piemānīt, bet nav intereses mēģināt, vismaz patreiz)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2008-11-04 12:27 (saite)
They are doing it, and succeed at that: Wine.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]doomed
2008-11-04 12:37 (saite)
r14 ir pāri par 10 gadu vecs. jaunie izmanto .net MS c++ runtime un citu šņagu.
protams, MONO un šis tas cits varētu līdzēt, taču autokads vairāk vai mazāk bija piemērs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]koijots
2008-11-04 14:06 (saite)
Nu ja, atkarīgs no pielietojuma. Mājas desktopam kopš 2001. gada lietoju linuxu, bet video un audio apstrādi veicu uz xp, pietrūkst tomēr labu programmu, kas ietu uz linux.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]doomed
2008-11-05 09:35 (saite)
pieprasījums rada piedāvājumu. tādā ziņā es ļoti optimistiski skatos uz kāpjošo linukša popularitāti dažāda veida darbastacijām. jo vairāk cilvēki to lietos, jo vairāk cilvēki sapratīs, ka ir arī jēga rakstīt linuxim. redz kā tomēr ati sāk atvērt specifikācijas un daļu draivera koda, nvidia arī saprata, ka ar savu closed source vairs nevar turēt līdzi jaunajiem kerneļiem. valve/steam portē half life engine uz linuxi. lietas notiek, un tas ir labi :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?