tacet ([info]doomed) rakstīja,
@ 2008-10-17 11:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"mēs esam atbildīgi..." bļeģ, nogaliniet taču kāds beidzot mazo princi, lapsu un visus pārējos. sadedziniet savus blociņus ar skaistajiem, filosofiskajiem citātiem. tās nav jūsu domas, tā nav jūsu pārliecība vai moto. tās ir pilnīgi svešas domas, kam ar jums nav nekāda sakara. jūs nekad tos neesat sapratuši un nekad nevarēsiet. tie neizraisa jūsos jūtas vai atklāsmes, tie ir tikai burtiņu apkopojumi, kas jūsu pašu acīs parāda citiem, cik jūs esat saprātīgi un erudīti. itkā tas kādam būtu vajadzīgs. nevienam nerūp jūsu banalitāšu kolekcijas, lai arī cik ļoti viņi izliktos, ka rūp.

un lai ironiski uzsvērtu savu nožēlojamību, citēšu:
"lets take a ride out, see what we can find
valueless collection of hopes and past desires."(joy division - 24 hours)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hurt
2008-10-17 11:16 (saite)
+1

(Atbildēt uz šo)


[info]mindbound
2008-10-17 11:33 (saite)
Hmm, arī šīs klišejas tomēr ir uzskati, ar kuriem kāda pārliecība vai paša uzskati var sakrist arī īstā, ne tikai uzspēlētā līmenī. Tas, ka lielākoties šādas frāzes tiešām tiek izmantotas tikai vizuālās erudīcijas pagarināšanai, ir jau pavisam cita un itin patiesa lieta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]doomed
2008-10-17 11:53 (saite)
bet simboli tam, kas tos radījis un tam, kas tos lasa ir savādāki.
tas, ka cilvēki šajos citātos atrod kādu korelāciju ar savām domām, nebūt nenozīmē to, ka to (citātu) autors ir domājis tieši to, ko lasītājs. līdz ar ko arī šādu citātu publiskošana kļūst samērā bezjēdzīga.
valoda ir lietišķa, nevis emocionāla.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2008-10-17 12:09 (saite)
tas, ka cilvēki šajos citātos atrod kādu korelāciju ar savām domām, nebūt nenozīmē to, ka to (citātu) autors ir domājis tieši to, ko lasītājs.
Šī parādība vispāri ir neizbēgama. Tā arī ir manis minētā zīmju barjera tēmā par telepātiju; mēs nevaram kopēt kāda radītu zīmi, paturot nemainīgu tās sākotnējo vērtību (kuru mēs varam tikai nojaust ārēji attiecībā pret pašu zīmi), mēs varam tikai to interpretēt, un iegūtais rezultāts itin bieži atšķirsies no sākotnējā, kaut arī zīmes veidols būs palicis nemainīgs.

Es pats šāda veida citātus izmantoju (kas gan tikpat nav visai bieži) galvenokārt kā tajos pārstāvētā viedokļa vispārinājumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]doomed
2008-10-17 12:18 (saite)
jā, es gribēju pieminēt telepātijas tēmu, kur tu izteicies par simboliem, bet tad pārdomāju un nodzēsu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?