Emnemosyne ([info]domenique) rakstīja,
@ 2010-02-22 15:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Zinu, ka manā cibiņlistē ir pāris austrumu speciālistu. Tieši par jums iedomājos, lasot apcerējumu par Iņ un Jaņ enerģiju menedžēšanu (pēc dao principiem) jaunākajā "Ievā". Stāsts jau zināmais - Iņ ir ūdens, tumsa, nekustīgums, klusums, vienatne utt., Jaņ ir aktivitāte, kustība, siltums, entuziasms. Ar savu noslieci uz vienu vai otru enerģiju cīnīties nevajag; vien jāizkopj labākās īpašības un jādozē postošās, lai attiecīgi neizčākstētu vai nepārdegtu. Rakstā, protams, seko vēl citi prātīgi aizrādījumi, kurus neuzskaitīšu, bet kas personīgi man lika noelsties 'ou mai gād, aim gona daai!' un apņemties beidzot atkratīties no liekā Iņ.

Sāku es ar noskaņošanos uz pareizās stīgas. Galu galā katram ir savs virzītājspēks, un man tās vienmēr bijušas dusmas. Par spīti iztaisnoties, par spīti triekties slēgtās durvīs, visu pēc kārtas un visu par spīti. Dusmas, kas patiesībā sastāv no teju ārprātīgas pacilātības, pārākuma izjūtas un smiekliem. Ar tām problēmu nebūs, tās aizdevuši no manis neatkarīgi faktori. Tad - Screw It mūzikas mape. Ja tā izvilka mani cauri 70 stundu diplomdarba maratonam (oh well, patiesībā sprintam), izvilks arī no Iņ purva.

Trešais solis nedaudz šaubīgs - jāpalielina iekšķīgi un ārīgi uzņemtā Jaņ daudzums. Vai man grūti? Apziedu gaļas (jaņ) maizi (iņ) ar sinepēm (jaņ) un, sarkanā (jaņ) jacītē ietinusies, loku kafiju (jaņ).

Ziņošu par rezultātiem un blakusefektiem, mani dārgie.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]betany
2010-02-22 16:11 (saite)
brīdināums tas viss darbojas tikai ķīnā! Fenšujs :D Ha! piedod, nenem ļaunā, bet visa šiā sieviešu žurnālu padarīšana par iņiem un jaņiem, pfffff

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]domenique
2010-02-22 16:18 (saite)
Nu re, viena austrumniece pieteicās :D Piedodu, neļaunojos. Bet kāpēc tikai Ķīnā? Vai ķīnietis no citiem māliem lepēts? Vai es sliktāka par ķīnieti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]domenique
2010-02-22 16:40 (saite)
Lielos vilcienos un mazos tramvajos es tavus iebildumus saprotu un māju ar galvu, bet šoreiz iņ-jaņ domāts tikai tāds katalizators pakaļas iekustināšanas procesā. Tikpat labi es varēju palasīt par (insert citu tīkamu dzīves filozofiju here) un pieķerties citiem principiem ;)
Naiva cerība uz pašiedvesmu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]morwen
2010-02-23 13:04 (saite)
Glauni!
Pēc tam mācīsi arī mani

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]domenique
2010-02-23 23:58 (saite)
sure thing!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]skandaloza
2010-02-24 15:49 (saite)
Nu,netici tam,ko viņi tur raksta. Mana māte arī ar aizgrābtu sejas izteiksmi to visu lasīja un bāzās arī man virsū,lai izlasu.
Tā tomēr ir smalka lieta un latviešu žurnāliste nebūs jau tā,kas sapratīs šīs filozofijas būtību.
Pat es līdz galam neesmu sapratusi yin yang būtību.
P.S. Bet intervija ar Kataju man patika. Geišas nasauca par maukām. :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]domenique
2010-02-24 16:42 (saite)
jā, stāsts par to, kas ir un nav geiša, arī man iekrita prātā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?