Mārtiņš Liberts ([info]djhurio) rakstīja,
@ 2007-01-27 20:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Moby - At Least We Tried

Killswitch Engage Live Review
25.01.2007, Berlin, Postbahnhof, Fritzclub - Killswitch Engage Live.

Prologs - neliels ieskats vēsturē. Killswitch Engage (KSE) tika pamanīts slavenajā Resident Evil 2 OST. Tika atzīta par labu esam. Principā grupa bez sliktām dziesmām. Pēc (Set this) World Ablaze koncertieraksta, bija jau skaidrs, ka kaut ko tādu vajādzētu redzēt dzīvajā. As Daylight Dies - šobrīd pēdējais grupas elbums - tika gaidīts ar nepacietību. Bet tomēr sanāca vilšanās.

Un tad pamanīju, ka KSE dodas Eiropas tūrē. Sākumā plānoju doties uz Somiju vai Zviedriju, bet nokavēju ar biļešu iegādi. Prinipā bija jau atmestas cerības tikt uz šo koncertu, bet tad tomēr atradu variantu doties uz Berlīni. Un tur arī biju.

Pirms koncerta vēl bija tas nelaimīgais gadījums ar Adamu, bet par laimi tas neietekmēja Berlīnes koncertu.

Iesildītāji - Bring Me The Horizon (BMTH) un The Haunted (TH). Pirms koncerta bija nezināmi. Nedaudz paklausījos - varēja noprast, ka TH ir nopietnāki, bet BMTH principā nesaistīja.

Tas arī apstiprinājās koncertā. BMTH ir britu jauniešu grupa, kurai varbūt ir potenciāls, bet pagaidām vēl ir jāizaug. Pārsteidza ar to, ka jau pašas pirmās dziesmas laikā solists ieleca pūlī. Vairāk gan tādas atrakcijas neatkārtojās - arī no citām grupāmā nē. Lai jau puikām veicas.

TH zviedru grupa - izskatās jau ar pieredzi. Solists ļoti daudz runāja, bet īsti tur to domu nevarāja saprast. Kaut ko tur baigi filzofēja. Principā iesildītājus ir grūti vērtēt, jo tomēr tiek gaidīti KSE, un viss pārējais ir tikai kā nenozīmīga piedeva.

Stāvēju pirmajā rindā, labajā pusē. Ļoti labi varēja sekot līdzi koncerta organizācijai. Redzamie darbinieki bija divi ārsti, kuriem tā arī nekas nebija jādara koncerta laikā, divi tā kā vietājā kluba darbinieki - viens tā kā atbildīgais par tehniku, otrs tā kā atbildīgs par visu, divi drošībnieki, apmēram trīs fotogrāfi. Tas laikam arī viss. Pienākumi arī tika dalīti - brīžiem aparatūras nešana, brīžiem cilvēku nocelšana no pūļa rokām (par to vēl vēlāk). Interesanti, ka BMTH nācās pašiem visu savu tehniku nest nost, TH un KSE protams neko tādu nedarīja.

Koncerts sākās ar kādu 40 minūšu nokavēšanos. Bet tālāk vairs nekādas lielas aizkavēšanās nebija. Protams bija starplaiki dēļ aparatūras un dekorāciju maiņām.

Un tad nāca KSE. Jūtami trūka Adams, jo viņš tomēr ir koncerta dvēsele - vismas no World Ablaze DVD to varēja noprast. Jāatzīmē, ka Adams ir ģitārists, bet bieži pieslēdzas arī ar savu balsi, šoreiz viņa balss nebija dzirdama. Viņa aizstājējs - Pete Wichers - bija bezjēdzīgs. Viņš mēģināja ieņemt Adamsa lomu uz skatuves (bez balss), bet tas bija nesekmīgi. Man pat liekas, ka viņš tur nebija vajadzīgs.

No jaunā albūma bija trīs dziesmas - Daylight Dies, My Curse un laikam Unbroken. Man vēl gribējās Desperate Times. Vecās dziesmas bija OK.

Kopumā jāsaka, ka esmu tomēr vīlies - gaidīju kaut ko labāku. Kāpēc tā:
1) (Set this) World Ablaze ierakstu uzskatu kā tiešām izcilu koncertu, un laikam gribējās kaut ko tādu pašu vai protams labāku. Šoreiz tā nebija. Varbūt tiešām pie vainas bija Adams trūkums;
2) Varbūt nedaudz jau biju atklausījies KSE. Ļoti bieži klausījos (Set this) World Ablaze audio ierakstu. Iespējams apnikums;
3) Visas trīs grupas ir diezgan līdzīga stila grupas - arī tas iespējams samazina interesi. Labāk patiktu, ja katra grupa tomēr būtu tomēr ar atšķirīgu stilu;
4) Grūti spriest, kas vairāk ietekmē publika mūziķus vai mūziķi publiku, bet varējas just, ka publika neatdodas ar pilnīgu atdevi. Tas iespējams atstāja iespaidu arī uz māksliniekiem.

Vēl daži iespaidi un atziņas.

Dzirdēju tur arī latviešu valodu.

Visām grupām bija pinīgi vienāds dalībnieku skaits - solists, divi ģitāristi, basists un bundzinieks.

Publika vienīgi izcēlās ar to, ka kāds tika augšā uz citu rokām un tādā veidā pari citu galvām tika virzīts uz skatuves pusi, kur to jau sagaidīja divi drošībnieki un nocēla nosts. Tā tas notika kādas 20-30 reizes.

Netālu no vietas, kur stāvēju bija durvis uz teiksim kravas telpu. Iekšā zālē temperatūra bija diezgan silta, ārā - kā jau ārā - kādi -3 grādi. Smuks skats bija, kad pēc pēdējās dziesmas Howards no KSE uzkarsis izgāja ārā - viņš reāli kūpēja.

Starplaikos tika spēlētas Deftones dziesmas - perfekta izvēle. Tas uzturēja interesi. Principā sāku domāt, ka gribu uz Deftones koncertu. Vairāk gribās kaut ko emocionālāku, ar agresivitāti vairs nepietiek. Deftones tiešām būtu laba izvēle, ņemot vērā, ka viņu pēdējais albums ir ļoti labs. Iepriekšējā izvēle Slipknot - vairs kaut kā nesaista.

Pirmais koncerts, no kura nesagaidīju nekādu paliekošu ietekmi...

P.S. Šoreiz slinkums pārlasīt, kļūdas varbūt labošu vēlāk.



(Ierakstīt jaunu komentāru)

vimba_zlobnaja
(Anonīms)
2007-02-01 18:39 (saite)
Tad re kur tu biji pazudis :D

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?