Sniegpārsliņu laiks

« previous entry | next entry »
Dec. 28th, 2017 | 12:09
Skan: Archgoat - Funeral Pyre Of Trinity

Fēcītis jeb Facebook ir, protams, ģeniāls ļaunums. Turklāt, pēdējā laikā arī uz savas ādas norauti pāris sniegpārsliņu reportēti bani.
1) Atļāvos (pēc satura, ar cenzētiem lamu vārdiem) pateikt, ka, ja pie džipa stūres ir krievs, saruna par csn, parkošanos un braukšanas kultūru, visticamāk, būs daudz neracionālāka, emocionālāka un tāda, it kā apdrošināšana neeksistētu - aka urliska. Rezultāts - aizrādījums un atkal visur jāielogojas (FB, Messenger). Pēc būtības - FB krata pirkstu par to, ka raksturoju krievam raksturīgu uzvedību. Šim man ir lolteicieniņš: "Krievs ir pidars, kamēr nav pierādījis pretējo"
2) Cianīdā un laimē - viens no fagotiem postā izteica aizvainojumu, ka viņam kā kristietim tagad vajagot joku par protodvieļgalvu, un vispār - viņš pametot lapu! Uz ko nu ĻOTI DAUDZI, kā pieņemts, iezāģēja. To skaitā es, uzrakstot, citēju: "Bye, fagot". Rezultāts - 24h postēšanas bans. Un nevar lietot Messenger, kam ar FB postēšanu vispār nekāda sakara lol. Tikai tik, cik viens īpašnieks/viena politika. Bet, vai tas, ka sniegpārsliņa reportē buthurtu, uzreiz nozīmē, ka jābano arī privātas sarakstes šamējo mesendžerī? Te jau paliek interesanti.


Secinājumi:
- FB complies to lowest common denominator;
- Lietas vairs nevar saukt īstajos to vārdos;
- Jo tālāk, jo vairāk sniegpārsliņu. Šie kristāla locekļi, velkot politiku uz savu pusi, panāks šķidru informācijas saturu, kur oponēšana tiek reportēta. Kādam tas apniks. Un apnikšana, visticamāk, tiks izrādīta ar represijām un/vai fizisku agresiju, jo citādi tos nīkuļus, kas soctīklos jūtas nedroši, neizskolosi. Tolerancei tolerances dēļ ir gluži vienkārši jāspļauj sejā



Principā po, bet, ja Cukuriņa platformā bezpeļņas/hobija lietas jāvada, rodas mazliet tāda kā iebraukšana tupuma sienā, izsaucoties: "Woah, cik gan pasaule fagotizējusies". Kritiku turpmāk būs jākonstruē mazliet diplomātiskāk, bet pēc satura - tikpat iznīcinošu : D

Jo ķipa normāli - fagots pasūdzas, un tu noteiktu laika posmu nevari lietot mesendžeri sarakstei ar trešajām personām. Drīz, pieņemu, arī Instagram pieeju pievilks šai politikai klāt, Cukuriņam veidojot kaut kādu politkorektuma un drošības utopijas mākonīti. Prātā srazu nāk šis citāts par tēmu: Paradīze kastrētām aitām.

https://www.youtube.com/watch?v=HOeWgMh9B_g

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {6}

telefontubbie

(nav)

from: [info]telefontubbie
date: Dec. 28th, 2017 - 12:54
Pilns sakāmais

Cibā var droši dirsties. :D

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Dec. 28th, 2017 - 01:01
Pilns sakāmais

: D
Un galvenais - tā pat nav diršanās, bet vienkārša fakta konstatācija. Pieņemu, ka buthurtētais kristietis tur visus reportēja pēc kārtas, jo tur daždesmit cilvēku ņirgājās par to, ka pidars ielīdis, kur nevajag.

Kā nēģeris KKK sanāksmē, rabīns Ziemassvētkos, ebrejs kurtuvē, u.tml. salīdzinājumi : D

Atbildēt | Ļaunuma sakne


katodstars

(nav)

from: [info]katodstars
date: Dec. 28th, 2017 - 05:00
Pilns sakāmais

Ja godīgi, es īsti nesaprotu problēmu. Tu cilvēkus ārpus konteksta nosauci par krievu (sliktā nozīmē) un par fagu, viņi apvainojās, pasūdzējās un Tu dabuji pelnītu banu. Kas ir diezgan loģiski. Es neslēpšu, ka abās situācijās Tev idejiski piekrītu, tomēr ja ir nekonstruktīva diršanās, nez, man šķiet loģiski, ka pēriens ir pelnīts.

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Dec. 28th, 2017 - 05:27
Pilns sakāmais

Es pilnībā saprotu, ka provocēju sniegpārsliņas uzvesties kā čekas fagotiem, savā piepirstā dīvāna aizvainojumā spiežot Report pogu, līdz ar ko arī man sekas skaidras un ir pieņemamas.
Tas, kas nebija skaidrs un bija negaidīti, ka iedod 24h pasēdēt par aizvakardienas postu. Ķip, iedod laiku pasēdēt atdzist, kad atdzišana nav pēc būtības ne aktuāla, ne nepieciešama. Posts novecojis, neviens nav miris, dzīve rit tālāk.
Tas, kas vēl nebija skaidrs - ka attiecas arī uz Messenger, kas arvien vairāk tiek projicēta kā atsevišķa apene, nevis FB satelīts. Nobano arī tur. Kur sarunas nav publiskas. Tas šķita interesanti un negaidīti.

Un nav arī tā, ka es bez konteksta kādam parādu spoguli:

Pirmajā gadījumā: krievs tika lietots kā salīdzinājums/uzvedības normu ilustrācija, kas raksturīga krieviem. Tur neko nepadarīsi, ir raksturīgi un viss. Paši tā rīkojas, un laikam sagaida, ka visiem tas šķitīs pieņemami. Man tas nešķiet, ko arī - savā manierē - paudu. Jādomā, ka daži krievvalodīgie manā ierakstā ieraudzīja savu uzvedības spoguli, saviebās no redzētā attēla, un reportēja šo spoguli, kurš, neizvērtējot tā būtību, tika nosodīts. Zinu, ka bots vērtē 1 un 0, nav, ko tur iespringt. Nav problēmu, kuru censties saprast.

Otrajā gadījumā: par fagotu tiek nosaukts ņuņņa, kas satīras, melnā humora, nihilisma un tā tālāk komiksu lapā sūdzās par to, ka tā, realizējot savu kreativitāti, dara tieši to, ko sola - joko par visiem un visu. Un, kad šādu pidaru, kas ar šampi atkorķējošu postu solās pamest šo lapu, vērtējot viņa uzvedību, nosauc par pidaru, tad FB audzina nevis pidaru, bet jau atkal - spoguli slāna :) Labi, poh, ja jau starp ņuņņām dzīvojam, tad kritiku konstruēsim mazliet diplomātiskāk, pēc būtības nemainot vēstījuma saturu. Lamuvārdi, redz, ir trigeris botam, jābūt izdarīgākam par to : D Bet nu, te ar problēmu nav, zinu, ka puņķu tapas uzvedas tieši tā, kā uzvedas.

Taču.

Problēma man ir plašākā kontekstā: tiek radīti ņuņņām arvien labvēlīgāki apstākļi, to uzvedība tiek atalgota ar banu, neizvērtējot reportētā būtību. Tāda vienpusība ilgermiņā taisa tikai un vienīgi sūdus.

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Dec. 28th, 2017 - 05:34
Pilns sakāmais

Minčinam bija tīri labs jociņš par to, ka aivainojošs ir saturs, nevis izvēlētā leksika. Leksika vai nu tikai ventilē emocijas, vai iekrāso teikumus. Un retāk - kultūras rādītājs.

FB vidē turpmāk lietosim grūtāk trigerējamus jēdzienus, tas arī viss - tad vismaz redzēs, vai reportos piedalās cilvēks, vai nē


https://www.youtube.com/watch?v=zNc7xMlkO88

Atbildēt | Ļaunuma sakne


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Dec. 28th, 2017 - 11:02
Pilns sakāmais

O, tagad interesantāk!

Laika atskaites taimeris visu laiku radīja, ka pārkāptas komūnas vadlīnijas. Joka pēc nospiedu pogu This is a mistake, uzrakstīju savu versiju komentārā, ka "fagot" ir par uzvedību, nevis iespējamo seksuālo orientāciju, un tagad rāda, ka Systems detected unusual behavior even if you didn't intend to.

T.i., sekas tas pašas, tikai skaidrojums cits.

Atbildēt