Nepabeigtā dienasgrāmata


10. Februāris 2006

(bez virsraksta) @ 16:00

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]teja
Date: 12. Februāris 2006 - 12:56
(Link)
un vēl šitāds ir:
1.Kor. 6:18-20
"Sargaities no netiklības!Katrs cits grēks, ko cilvēks dara, paliek ārpus miesas, bet, kas netiklības grēku dara, grēko pie savas paša miesas.Jeb vai jūs nezināt, ka jūsu miesa ir Svētā Gara mājoklis, kas ir jūsos un ko jūs esat saņēmuši no Dieva, un ka jūs nepiederat sev pašiem? Jo jūs esat dārgi atpirkti. Tad nu pagodiniet Dievu ar savu miesu!"

bet tas arguments "Katrs cits grēks, ko cilvēks dara, paliek ārpus miesas, bet, kas netiklības grēku dara, grēko pie savas paša miesas." manuprāt ir P. demagoģija un vēlme manipulēt ar klausītājiem, jo nav atšķirības - grēkot pie savas miesas vai pie dvēseles, plus vēl "netiklība" ir arī tāds emocionāli biedējošs jēdziens, par cik "netikles" sociāli bija zemākie radījumi, izstumtie, līdzīgi kā muitnieki.

* man liekas tā, savelkot abas šīs vietas kopā: kritērijs ir miesas un dvēseles harmonija. stāvoklis, kurā iespējams miers un prieks, spēja nākt bez kauna Dieva vaiga priekšā. stāvoklis, ko rada grēku nožēla, kas savukārt kļūst sarežģīta, konstanti dzīvojot konfliktā ar savu sirdsapziņu. bet ja harmonija iespējama arī tāpat - ir OK. svētīgi garā nabagie.

Nepabeigtā dienasgrāmata