Nepabeigtā dienasgrāmata


3. Janvāris 2006

(bez virsraksta) @ 13:45

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]basta
Date: 3. Janvāris 2006 - 13:44
(Link)
no kurienes taads infoo?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Janvāris 2006 - 13:45
(Link)
Agrā otrdienas rītā Atēnas notikuši trīs sprādzieni, par kuriem atbildību uzņēmies grieķu anarhistu grupējums, un tajos cietušas vairākas automašīnas, kā arī valdošās politiskās partijas birojs, ziņo aģentūra ANA.



No gāzes baloniem izgatavotie spridzekļi nakts laikā eksplodēja dažādos pilsētas rajonos, taču sprādzienos neviens nav cietis. Eksploziju dēļ aizdegušās septiņas automašīnas, arī somu diplomātes automobilis, un nodarīti nelieli postījumi konservatīvās Jaunās demokrātiskās partijas biroja ieejai.


Vēlāk vienam no privātajiem televīzijas kanāliem piezvanījis neidentificēts vīrietis un paziņojis, ka uzbrukumus organizējis grupējums «Pretvalstiskais taisnīgums» — anarhistu organizācija, kas nekad iepriekš nav uzņēmusies atbildību par spridzināšanu. Vīrietis paziņoja, ka uzbrukumi sarīkoti, solidarizējoties ar anarhistiem, kas par dedzināšanu pašlaik stājušies tiesas priekšā.

Nelieli ekstrēmistu grupējumi Grieķijas galvaspilsētā regulāri izmanto paštaisītus spridzekļus, uzbrūkot ēkām un automašīnām, kas pieder bankām vai lieliem uzņēmumiem vai arī tiek saistīti ar ārvalstu interesēm Grieķijā. Uzbrukumu mērķis ir nodarīt materiālos zaudējumus, tie notiek agri no rīta, un tajos reti cieš cilvēki.

Kā jau ziņots, saskaņā ar Somijas vēstniecības personāla teikto Helsinku vēstnieks Grieķijā Ūle Nurbaks paudis pārliecību, ka uzbrukums nav bijis vērsts pret viņa pārstāvēto valsti vai somu diplomāti. Viņaprāt, Somijas diplomātes automašīna cietusi «sagadīšanās» dēļ.

[User Picture Icon]
From:[info]basta
Date: 3. Janvāris 2006 - 13:54
(Link)
paldies.

griekjija ir policejiska valsts ar temeramentiigiem ljauzhiem.
ja automaatu pieshkjir katram policistam peec iisu kursu apmekleeshanas, ja staajoties policijaa nav vajadziiga nepiecieshamaa izgliitiiba, nav briinums ka laiku pa laikam tur tiek uzspridzinaats, nodedzinaats kaads policijas kantoris. `lielie` mediji par to protams klusee... paldies indymedia.org

Nepabeigtā dienasgrāmata