Nepabeigtā dienasgrāmata


12. Jūlijs 2010

(bez virsraksta) @ 13:01

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]beatrixe
Date: 12. Jūlijs 2010 - 15:35
(Link)
tur jau tā lieta, ka lielākā daļa no nelabvēlīgām ģimenēm. bērni nereti ir ar garīgās attīstības traucējumiem dažādās pakāpēs. no vardarbības cietuši bērni. bieži vien paši kļuvuši par vardarbīgiem. bērnu nami vispār pie mums ir diezgan kropļojoši mehānismi. no ģimenes elles nonāk nākamajā. nav tas nekāds romantiskais kino, kur visiem beigas laimīgas. veselos un ar labiem gēniem apveltītos jau adoptē. nelabvēlīgās ģimenes vispār ir tādas dzemdējamās mašīnas. manā skolā jau paaudzēs mācās. un katru gadu kādam vecākam no manas audzināmās klases atņem aprūpes tiesības. nenoliedzami, bērnu namā viņiem varbūt labāk. bet kas notiek pēc tam, kad viņi pieaug? nevienam nevajag viņus, klīst pa ielām, nodzeras un sazin ko vēl. un kļūst par jauniem dzemdējamiem mehānismiem. maz ir tādu, kam stingrs mugurkauls un kam izdodas veiksmīgi nokārtot savu dzīvi. varbūt pa šiem gadiem, ko strādāju skolā, esmu kļuvusi diezgan drūma visos šais jautājumos, bet man liekas, ja sieviete ir nolēmusi izdarīt abortu un viņai ir pamatota argumentācija, tad lai dara.
cita lieta, ja tas ir kā izsargāšanās mehānisms, kad neko nedomājot dara visu ar visiem, un ja nu kas, tad aborts. tad nu gan tā dāmīte jāsūta pie galvas ārsta, lai šo to sastellē vietās.
[User Picture Icon]
From:[info]komentators
Date: 12. Jūlijs 2010 - 15:40
(Link)
Nu man kaut kā šķiet ka daudz vairāk ir to otro gadījumu, kas man principā arī nepatika.

Kas attiecas uz tām nelabvēlīgajām ģimenēm, tad man vislaik ir šķitis, ka viņi dzemdē, jo naudas nepietiek abortam + vēl naudu var nokāst no valsts. Bet nu tas ir fakts, ka visai šai padarīšanai ir divi, pilnīgi dažādi gali.
[User Picture Icon]
From:[info]beatrixe
Date: 12. Jūlijs 2010 - 15:58
(Link)
tā jau arī ir tām nelabvēlīgajām ģimenēm, iztērē kārtējo pabalstu un cep augšā nākamo.
nepazīstu daudz sieviešu, kam būtu bijuši aborti, bet tām, ko zinu, tas vienmēr ir nācis kā ļoti smags lēmums. un sekas tas viņām ir atstājis uz mūžu. gan veselības, gan morālā ziņā. bet lēmums ir bijis pamatots, un citādi nav bijis iespējams. diezgan drūmi.
[User Picture Icon]
From:[info]komentators
Date: 12. Jūlijs 2010 - 16:06
(Link)
wow, mums ir pilnīgi atšķirīgas pieredzes. Es esmu runājis ar divām pazīstamām meitenēm, kas man par to, ka viņām ir bijis aborts, izstāstīja tādā pilnīgi vienkāršā valodā. Absolūti nekādu seku un tāds iespaids, ka tas viņām šķitis tāda vienkārša lieta. Lūk, tas ir tas, ko es negribu.
[User Picture Icon]
From:[info]beatrixe
Date: 12. Jūlijs 2010 - 16:20
(Link)
njā, mums katram cita sabiedrība laikam apkārt. tādu meiteni es zinu tikai vienu, un mani nepārliecināja viņas pofigistiskais stāstījums, acis sameloja.

Nepabeigtā dienasgrāmata