Nepabeigtā dienasgrāmata


1. Septembris 2009

(bez virsraksta) @ 00:24

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]junona
Date: 1. Septembris 2009 - 11:53
(Link)
Pirmkārt, tā nu tas ir, ka aķiem parasti ražotāji dod 1. gadu garantijas. Pie normālas lietošanas neviens aķis (ja neskaita tos jaunos, ka nupat parādās tirgū) ilgāk par gadu normāli nekalpo.
Otrkārt, ja laptopu visu laiku tur pieslēgtu pie rozetes, tad vēlam neturēt aķi 100% uzlādētu (daži ražotāji piedāvā iespēju iestatīt baterijas uzlādes robežu) un laiku pa laikam (teksim, reizi mēnesī) nosūkt aķi līdz nullei un tad atkal uzpildīt.
Treškārt, var, protams, turēt aķi skapī (tikai neuzlādētu). Ir gan viens mīnuss - ja nu šādā raskladā gadās nejauši izraut vadu, tad paši zināt, kas notiek...
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 1. Septembris 2009 - 11:58
(Link)
blah, es receptes zinu.

es par to, ka nav iemesla, lai aķis turētu tikai gadu. ir tikai divi iemesli, kādēļ aķis iet bojā:

1) litija aķim ir 500-800 uzlādes cikli, pēc kuriem tas zaudē lielāko daļu kapacitātes. katrs uzlādes cikls samazina kapacitāti.
2) arī vienkārši stāvot ķīmija dara savu, un te, atkarībā no uzlādes līmeņa, arī zūd kapacitāte. (tāpēc iesaka neglabāt ar 100% uzlādi.) taču - pat pie 100% uzlādes tam būtu jābūt kādi 5-20% gadā atkarībā no temperatūras.

vari čekot te, ja vēlies: http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm

tad nah tas laptops nevar visu laiku stāvēt ar 100% uzlādētu bateriju un NEAIZTIKT to vispār? mani apmierinātu pat 20% kapacitātes zudums gadā.

Nepabeigtā dienasgrāmata