Nepabeigtā dienasgrāmata


10. Jūlijs 2009

(bez virsraksta) @ 16:11

Valsts prezidents Valdis Zatlers pateicās visiem starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2009" organizatoriem un dalībniekiem par to, ka viņi ir seno tautas gudrību un zīmju nesēji, portālu "Delfi" informēja prezidenta Preses dienestā.

Valsts prezidents norādīja, ka tautas senā gudrība vispirms bija vārdā, kuru teica teicēji un nodeva no paaudzes paaudzei, kuru ietērpa dziesmās, dejās un zīmēs, kas aizsargāja ģimeni un tautu pret visu ļauno. "Jūs esat kā ūdens folkloras upē, kas nes dzīves un tautas gudrību no paaudzes paaudzē, no gadsimta uz gadsimtu un no gadu tūkstoša uz gadu tūkstoti," tikšanās dalībniekiem atzinis prezidents.

Folkloras festivāla dalībnieki Valsts prezidentam pasniedza Nameja gredzenu, kas ir šī gada festivāla zīme, kā arī, sadodoties rokās, nodziedāja festivāla kopdziesmu "Daugav' abas malas".



Attēlā - Nameja gredzens, cena Ls 23.40
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]fjokla
Date: 10. Jūlijs 2009 - 16:19
(Link)
Man tiešām visu apzinīgou mūži šitie riņķi ir no sirds riebušies.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 10. Jūlijs 2009 - 16:21
(Link)
tamdēļ jau tu neesi prezidents
[User Picture Icon]
From:[info]bozena
Date: 10. Jūlijs 2009 - 17:23
(Link)
Zatlers - Goda Daiļdirsējs! Pareizāk sakot, visa viņa daiļdirsēju komanda- DD konkursa laureāti. :)
"...kā ūdens folkloras upē...nes dzīves un tautas gudrību no paaudzes paaudzē, no gadsimta uz gadsimtu un no gadu tūkstoša uz gadu tūkstoti..." Savukārt folkloras kopa pateicās prezidentam, kura rokās nodota mūsu mazā, bet spītīgā Latvijas kuģīša stūre... blablabla.

Nepabeigtā dienasgrāmata