Nepabeigtā dienasgrāmata


17. Decembris 2008

(bez virsraksta) @ 09:41

 

Comments

 
From:[info]slikts
Date: 17. Decembris 2008 - 22:45
(Link)
atzīstu, es nezināju par rsync algoritmu, bet man, par laimi, tāpat ir taisnība, ka to uztaisīt nebūtu tik vienkārši. izmantojot rdiff (nevajag pilno rsync, algoritmam pietiek ar rdiff), es pārbaudīju, ka pēdējās un pirmspēdējās versijas (1.1.13 un 1.1.14) instalācijas .exe failu delta sanāk tikai par kādu ceturtdaļu mazāka. ar, teiksim, 1.1.5 versiju tā vispār bija praktiski tik pat liela, kā pēdējais instalācijas fails. savukārt, sapakojot programmas mapes bez kompresijas (.tar failos), es ar 1 KiB blokiem ieguvu deltu, kas bija par 99,4% mazāka (kompresētā variantā tā bija par 99,9% mazāka un tikai 79 KiB liela). tas ir ļoti labs ieguvums, taču ar esošajiem instalācijas failiem to nevarētu panākt, un būtu jāuztaisa, ka tie kopā ar ieinstalēto programmu saglabātu paši sevi, un atjaunināšanas mehānismam vajadzētu prast tos atkompresēt, lai uzliktu ielāpu no deltas, un tad atkal sakompresēt, un tās deltas katrai iespējamajai instalācijai būtu jātur uz servera. pēc apraksta jau var saprast, ka tas prasītu zināmu galvas lauzīšanu, lai to īstenotu

katrā gadījumā, es piedāvāju nelielu atvainošanos, jo tu esi mazāks apakšcilvēks, kā man likās
[User Picture Icon]
From:[info]barvins
Date: 18. Decembris 2008 - 00:12
(Link)
Nu jā - tāda veida argumentus arī gribēju dzirdēt:D
Deltas var uzģenerēt pēc pirmā klienta pieprasījuma, un pēc tam paglabāt kešā uz servera, lai nākošreiz, kad klients ar tādu pašu versiju prasa apdeitus, šim izsniegtu jau gatavas deltas.
Gluži triviāli nav, nāktos biki piekārtot infrastruktūru, bet nav arī nekas grandiozs, nedēļas laikā viens čalis to varētu uzbliezt, vai arī sameklēt un pielāgot jau gatavu risinājumu.
(rsync pilnā versija šā vai tā nederētu, jo Windows vidē, izskatās, palaižama tikai caur cygwin - tas tomēr būtu par smagu)
From:[info]slikts
Date: 18. Decembris 2008 - 00:18
(Link)
uz Logiem rsync ir arī portēts zem GPL iekš DeltaCopy, lai gan manam kolēģim to īsti nesanāca palaist uz Vistas, bet ir

Nepabeigtā dienasgrāmata