Nepabeigtā dienasgrāmata


20. Jūlijs 2007

(bez virsraksta) @ 11:40

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 20. Jūlijs 2007 - 13:30
(Link)
es tā arī nesapratu, kas bija domāts ar to piemēru par melnādaino geju
[User Picture Icon]
From:[info]jubilacija
Date: 20. Jūlijs 2007 - 13:38
(Link)
Cik svarīga ir Vailda homoseksualitāte (vai varbūt lasītāja informētība par šo faktu) viņa tekstu uztveršanai? Cik ļoti tā ietekmāja viņa daiļradi?
Cik lielu popularitāti un tautas mīlestību Latvijā mūsdienās spētu iemantot latviski rakstošs autors melnādains gejs? Cik liela nozīme viņa orientācijai un ādas krāsai būtu teksta radīšanas brīdī un cik liela - lasīšanas??
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 20. Jūlijs 2007 - 13:47
(Link)
tie visi ir interesanti jautājumi un es nedomāju, ka uz visiem ir viennozīmīga atbilde "nulle", taču runa jau nav par mārketingu un pīāru, runa ir par mākslinieka personības ietekmi uz daiļdarba formu un saturu. man šķiet, ka jebkādu detaļu zināšana ietekmē uztveri, lai arī ne vienmēr šī ietekme ir būtiska un ne vienmēr tā ir nepieciešama. ir mākslinieki, kas kaunējušies par savu homoseksualitāti, slēpuši to un nav vēlējušies, lai kāds par to uzzina, taču ir arī tādi, kas uzskatījuši to par būtisku savas mākslas pazīmi. būtu jocīgi skatīties Dereka Džārmena filmas, spītīgi noliedzot faktu, ka viņš bija gejs. tāpat kā lasīt Gertrudes Steinas grāmatas ārpus feminisma konteksta

Nepabeigtā dienasgrāmata