Nepabeigtā dienasgrāmata


13. Maijs 2004

(bez virsraksta) @ 20:54

Reizēm, bet tas ir pavisam reti, saule iespīd manas bibliotēkas logos, rietoša Rīgas saule, kas izlaipojusi netīrās bezmērķa ieliņas, noriet kaut kur Marijas ielas tievākajā, stacijas galā... vai nav dīvaini - es labi zinu, ka saule aust Ģertrūdes ielā, iepretim baznīcai, bet noriet uz Marijas... tās ieliņas taču krustojas, vai ne? deviņdesmit grādu leņķī... kas viņiem tur, augšā ģeometriju māca? Lūk, tagad saule ir tikusi vārgajam avokado kociņam, magoņu dēstiem uz palodzes un kādam ducim grāmatu: Šopenhauera pelēkajam divsējumiņam, Imermaņa grumbaini glancētās izlases pirmajai pusei, Mirdzas Bendrupes tādai jocīgai, bet skaistai stāstu grāmatai, Čestertona esejām krievu valodā (nu ja, Naumanis jau Dienā sūkstījās, ka latviski nav vīžots iztulkot), Platonova papīra apvāka Čevengurai (spriežot pēc jaunākā Karoga diskusijas, to vispār nav iespējams tulkot), manas bērnības erotiskākajai šausmu literatūrai - Kobo Abes Sievietei smiltīs un Svešajai sejai ar atlocītiem lapu stūrīšiem tajās pretīgākajās vietās, Dželsomīno melu zemē, tāds jauns un nelasāms, ar sarkano muguriņu, Tūkstots un vienas nakts pasakām (vecais ķieģeļa smaguma iesējums, ko rūpīgs saimnieks pirms kara apvilcis sarkanu un zelta burtiem), Soduma Ulisam pretīgajos plukatu vākos, nu, kur tad tā saule tagad aizskrēja? vienu plauktu augstāk - japāņu dzujhicu sējumiņš no Čhartišvili iekoptās sērijas krievu valodā, Jozefa Rota Leģenda par Svēto dzērāju angliski un viss, pelēka tumsa un putekļi... līdz rītam
 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 13. Maijs 2004 - 21:20
(Link)
Tu zināji, ka ir tādas puķes - immermanīši?:)
[User Picture Icon]
From:[info]krum
Date: 14. Maijs 2004 - 09:06
(Link)
ir tāds akmens - Platonovs.
mans paziņa jaunības maksimālismā ir tulkojis viņu, bet kautrīgi nevienam neraada :/
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 14. Maijs 2004 - 09:39
(Link)
iztulkot Platonovu un nomirt... ko vēl var vē-ē-ē-lēties?
[User Picture Icon]
From:[info]evergreen
Date: 14. Maijs 2004 - 16:20
(Link)
kas tu esi?
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 14. Maijs 2004 - 16:28
(Link)
Ingus Ullmanis :)
[User Picture Icon]
From:[info]evergreen
Date: 14. Maijs 2004 - 16:35
(Link)
nez man shis vaardu savirkneejums neko neizsaka :) es domaaju, kas tu esi bibliotekaa, vai varbuut, vai tu esi cilveex, vai ieprogrameeta mashiina, kas skjiro graamatas, varbuut tu esi nacionaalaas bibliotekas lampa, kas vakaros nokaapj, lai padaliitos dienas piedziivojumos, par to, kaa izgaismot iistaas graamatas iistajiem cilveekiem :)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 14. Maijs 2004 - 16:44
(Link)
Ingus Ulmanis ir dziedātājs, kas dzied "ko vēl var vē-ē-ēlēties..."
[User Picture Icon]
From:[info]evergreen
Date: 15. Maijs 2004 - 12:03
(Link)
forshi
[User Picture Icon]
From:[info]tipa75
Date: 14. Maijs 2004 - 12:04

Ak

(Link)
Lasot, šo nu dikti sagribējās mest virpu malā, uzaut kājiņas un doties uz grāmatbodi, lai nopirktu ko nelasītu, labu un noslēptos mājās uz grāmatēšanas svētkiem. Kad ir kas labs lasāms, tad ne ēst, ne dzert, ne pačurāt vairs vajag. Galvenais, lai nekas netrucē lasīt.

Nepabeigtā dienasgrāmata