Nepabeigtā dienasgrāmata


10. Oktobris 2006

(bez virsraksta) @ 17:29

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: 10. Oktobris 2006 - 18:34
(Link)
Tu būtu priecīgs par sociālistiskā reālisma stila grāmatām un deficītu pēc tiešām labām Rietumos sarakstītām grāmatām (un iespēju trūkumu pie vairuma tikt vispār "ideoloģiskas nepareizības" dēļ)?
Bija jau lēti, jā, bet neaizmirsti lietas melno pusi. Kaut vai latviešu rakstniekus, kuri gadiem nedrīkstēja publicēties.
From:[info]valiss
Date: 10. Oktobris 2006 - 18:40
(Link)
Nu pagaidi, Tā gan Es neteicu.

Es saku, ka man patiktu ZEMAS grāmatu cenas, nevis padomijas cenzūra.
Bet tagad tās paliek dārgākas arī tā iemesla dēļ, ka viņas nelasa un nepērk arī.

Un vispār, dažkārt lētākajās, plānākajās grāmatās var atrast tādus domu graudus kādus biezajās, enciklopēdijās neatrast.
Un Es esmu par zemām grāmatu cenām! Kurš vēl par?!
[User Picture Icon]
From:[info]antuanete
Date: 10. Oktobris 2006 - 18:48
(Link)
Es arī esmu par zemākām cenām. BET. Zemas cenas var dabūt ar a)padomju stila valsts pasūtījumiem, kas pēc būtības neruulē b)lielu lasītāju skaitu c)zemu kvalitāti. Pieņemams ir tikai B variants, bet Latvijā ar tās nelielo iedzīvotāju skaitu pēc definīcijas to ir grūti nodrošināt. Salīdzini, piemēram, Mariņinas romānu cenu latviešu un krievu valodā - atšķirība ir reizes divas un vairāk.
Kamēr cilvēki neatjēgs, ka trula TV skatīšanās ir daudz nejēdzīgāka nodarbe par grāmatu lasīšanu, nekas nemainīsies. Ak jā, PVN likmi var pamainīt - es pat nezinu, cik tad tagad ir? Nekaunīgie 18%, vai kā?
From:[info]valiss
Date: 10. Oktobris 2006 - 18:57
(Link)
nu kvalitāte, biznesss, mārketings..
Tas viss nestrādā grāmatu labā, un labāk nepaliks.

Bija tāda lieta, ka pēc padomijas sabrukuma, kad viegli kļuva pieejama visas agrāk aizliegtā, deficīta literatūra, trimdinieki un vispār sakarīgi teksti, cilvēki sāka samēra daudz un plaši iepirkt, veidot savas bibliotēkas, jo viņi nojauta, ka iespējams, atkal būs jāpaliek bez sakarīgas lasāmvielas.

Tas tā padomāšanai.

Bet grāmatas, avīzes izkonkurē interņets. Bet Es tomēr to neciešu. Lasīt grāmatas netā, tas ir mazliet nepierasti manā skatījumā.
un Trimdas literatūra man vēl tagad simpatizē.
Jā pvn -18% tāpēc vajag spekulēt ar bāzēm utt.
Kontrobanda.

Nepabeigtā dienasgrāmata