*Di_wine*

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Jautājums (nosacīts, protams, vairāk pārdomām).
Kurš tad ir tas reliģiskās brīvības ierobežotājs sekojošā situācijā:
persona Nr.1, kas izīrē Eiropas lielā pilsētā istabas tūristiem no visas pasaules un dzīvokļa visos stūros un malās ir redzamas gan kāda grāmata, gan buklets, gan uzraksti etc. arābu valodā vai
persona Nr.2, kas šādā istabā, nezinot šādas nianses, ir piekritis par $ palikt, bet pauž neizpratni par tādu atribūtiku, bet šī neizpratne un pat pretenzijas tiek no airbnb puses nosaukta par reliģiskās brīvības ierobežošanu (personai Nr.1).
Nianses - dzīvokli it kā izīrē meitene, bet viņu sejā neviens neredzēja; atslēga bija jāpaņem no blakus esošā indiešu veikala; visos apakšējos dzīvokļos minitās indiešu ģimenes; viss tālākais rajons ir pārbāzts ar arābiem un viņu iestādījumiem; izīrējamā istaba nav aizslēdzama (istabā paliek privātas mantas); VANNASISTABA nav aizslēdzama.
Un personai Nr.2 airbnb ir ierobežojis portāla lietošanas tiesības, kas patiesībā ir, protams, *ūds, bet fakts, ka tu, baltais cilvēks, nedrīksti protestēt, ja guli gultā, kur apkārt plaukti ar musulmaņu grāmatām, tostarp par to, ko islāms saka par politiku, ja esi dzīvoklī, kur nav aizslēdzama ne guļamistaba, ne vannasistaba, ja esi dzīvoklī, kur no paša izīrētāja nav ne miņas.
Es gribētu izvēlēties neintrālu vidi un vairāk drošības gan naktī, gan ejot dušā, kaut kas nenormāls? Un varbūt iztikt bez arābiskiem un islamiskiem tekstiem visos stūros, reāli - gribēšu musulmaņus, aptuveni zināšu, uz kuru debespusi doties, lai iepazītu viņu "kultūru".
Eiropa 21.gadsimtā.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On May 14th, 2019, 08:14 am, [info]missalise commented:
Kurš trakais vispār ņemtu īrēt dzīvokli, kas nav aizslēdzams? Par grāmatām man būtu vienalga. Stāv un stāv. Ja grib - lasi, ja negribi - nelasi. Bet ja gribas, lai viss ir paredzami un forši, tad jāņem viesnīca.
[User Picture]
On May 14th, 2019, 12:38 pm, [info]di_wine replied:
Man arī būtu vienalga, līdz brīdim, kad iegāju vannasistabā mazgāties un secināju, ka to nevar aizslēgt... Rezultātā viss tas noskaņojums - dzīvoklī bez redzama īpašnieka, kaut ik pa laikam pamani, ka kāds tur ir bijis un kaut ko kārtojis, tīrījis - palika nereāli scary *hit...
Sistēma grib tev iestāstīt, ka tas viss ir normāli.
* * *
[User Picture]
On May 14th, 2019, 09:34 am, [info]heda commented:
No šīs "kultūras" Rietumeiropas lielpilsētās izvairīties vairs nevar, un rajonu, kuros labāk neuzturēties, kļūst vairāk un vairāk. Bet airbnb pirms pāris gadiem lika reģistrētiem klientiem piekrist kaut kādiem murgainiem antidiskriminācijas noteikumiem tieši šādiem gadījumiem - nedrīksti atteikt izīrētājam vai īrniekam tāpēc, ka tev nepatīk viņa bagātinošā kultūra utmlīdz., toreiz pasūtīju viņus ar viņu noteikumiem.
[User Picture]
On May 14th, 2019, 12:40 pm, [info]di_wine replied:
Rezultātā esmu pasūtīta es, bet gan jau pārdzīvosim šo zaudējumu :D
Jā, situācija Eiropā ir palikusi vienkārši drausmīga... Ej pa ielu un nespēj jau vairs saskaitīt uz abu roku pirkstiem to tumšo pretimnācēju "labvēlīgās" sejas. Negribas nemaz domāt, uz ko tas viss ved, bet vēsturiski šādas situācijas risinās un beidzas diezgan asiņaini.
* * *
[User Picture]
On May 14th, 2019, 11:35 am, [info]evy commented:
nu, un ja būtu visur budas statujas un ziedu virtnes, tad neivienam nebūtu iebildumu, jo tas taču trendīgi un smuki utt?
"..bet fakts, ka tu, baltais cilvēks, nedrīksti protestēt, ja guli gultā, kur apkārt plaukti ar musulmaņu grāmatām, tostarp par to, ko islāms saka par politiku.." - cilvēks, kurš izīrēja to istabu, tātad, prot arābiski lasīt, lai konstatētu, par ko ir grāmatas? un kādas privilēģijas tad ir "baltajiem" cilvēkiem? baltie cilvēki arī ir musulmaņi. jeb arī - musulmaņi arī ir balti! ne visi, protams, atkarīgs no kuras zemes puses, bet nu visus vienā katlā mest?
es saprotu neslēdzamas istabas un vannas istabas sašutumu, bet deklamēt pretenzijas pret cittautu grāmatām plauktos, vai ko tur, nu piedodiet, absurds.
[User Picture]
On May 14th, 2019, 12:32 pm, [info]di_wine replied:
Ja man mājās ir Jēzus bildes, krustiņi un Bībeles, tad, dod pieci, Eiropā ievazātie muslimi pēc vienas sekundes sāks aurot, ka tādā vietā nepaliks. Un man būs tie atribūti jānovāc.
Es palieku pie savām tiesībām kristīgā valstī, Eiropas centrā nevēlēties redzēt tīšām izliktus islāmistu tekstus (a ja nu tur rakstīts, ka "tu, neticīgais, mirsi"vai tml?), nedomāju, ka tā ir īstā vieta, kur intelektuāls cilvēks bakstīs savus reliģiskos un politiskos uzskatus.
Bet airbnb ir Viedoklis, ka tev mute ir ciet jātur un jāmīl tie tur, kas pilsētas centrā ar dibenu gaisā izdomājis zemi bučot un allahu palūgt. Spānijā (ne kamieļzemēs), Barselonā, pašā centrā, kur sākas promināde un pludmale.
Tāpēc uz Parīzi, piemēram, es vairs nekad nebraukšu, lai manās atmiņās tā vieta tomēr paliek skaista un ar savu šarmu...
[User Picture]
On May 14th, 2019, 12:36 pm, [info]di_wine replied:
Attiecībā uz Budu aizmirsu piebilst... Musulmaņi (arī vēsturiski, arī tagad) ir agresīvākā masa, kas it kā reliģijas un dieva vārdā uzdrošinās citiem cilvēkiem galvas griezt. Jā, arī katoļi to ir darījuši, nenoliedzami, arī kristiešiem ir bijuši tumsas laiki, bet pasaules vēstures skatījumā tieši arābi ir bijuši agresīvākie un turpina tādi būt, atņemot tūkstošiem un tūkstošiem cilvēku dzīvības, izvarojot sievietes, nogalinot jaunus un vecus.
Ņemot vērā esošo agresiju un musulmaņu invāziju Eiropā, nepārprotami gan Feisbuks, kas vairākas reizes ir manu profilu bloķējis, gan tagd airbnb, kas manu profilu ir bloķējis, ir "sorosa" finansētas organizācijas, kas šo invāziju viennozīmīgi atbalsta un daļēji cenšas kontrolēt mūsu, pamatiedzīvotāju, reakcijas un rīcības. Normāli? Man tā neliekas. Bet darīt tur neko nevar.
[User Picture]
On May 14th, 2019, 12:44 pm, [info]heda replied:
Viņi bloķēja tavu profilu tāpēc, ka izteici viedokli par to ūķi?
[User Picture]
On May 14th, 2019, 02:31 pm, [info]di_wine replied:
Jā, uzrakstīja man, ka tāds viedoklis nav pieļaujams, un viss. Lai nemēģinot nemaz reģistrēties no jauna etc. Bet neko ne rupju, ne agresīvu nerakstiju vispār.
Man gan liekas, ka profils ir, ielogoties varu, bilde ir etc.
Man arī liekas, ka tās ziņas no portāla bija tādas pusrobotiskas un noreaģēja uz atslēgvārdiem "islamic" vai tml., jo par faktu, ka istabas nav aizslēdzamas un pats izīrētājs nebija satiekams u.c. sīkumi vispār nevienu neinteresē.
Ja man būtu vairāk enerģijas un laika, varbūt šo jautājumu paceltu skaļākā līmenī. Bet dažkārt ir vērts ievērot likumu, ka, sūdu kustinot, tas tikai vairāk sāk smirdēt, un man aizmugurē arī nav koferi ar miljoniem un gudrākie juristi un advokāti.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry