amatieris ([info]amatieris) rakstīja,
Ģevors kņižku ņečital, bet viedoklis ir, ja?
Sāksim ar vienu būtisku sīkumu - brauciens par zaķi ar RS transportu nav administratīvais pārkāpums & sods, bet līgumsods. Kur atšķirība? Ahujennā.
Līgumsodu ir labprātīgi jāsamaksā. Ja to neizdara, var vērsties tiesā ar lūgumu piedzīt sodu + tiesas izdevumus. Ar noteikumu, ja zina, pret ko vērsties.
Ārpus RS transporta līdzekļa ne kontrolei, ne viņu apsardzei nav varas. Nav tiesību ierobežot citu brīvību. Nekādas. Apsardze var un tai vajag aizsargāt kontrolierus, lai neuzbrūk utml.
Un viņiem pavisam noteikti nav tiesību ierobežot kāda cita filmēšanu - fakts, ka viņi ir pašvaldības darbinieki arī nepalīdz - viņiem jārīkojas tiesiski.
Būtībā, ja pieķer, nevienam nav pienākuma rādīt dokumentu. Nekā citādāk personību noskaidrot nevar.
Kontrole var izsaukt pašvaldības policiju, kam ir tiesības un iespējas noskaidrot, kas esi - bet viņi nedrīksto to tāpat vien atklāt kontrolei. RS var vērsties tiesā un tiesa tad šo informāciju ar izprasīt no RPP.
Apsargs tanī pasākumā vispār ir ignorējams pidars, tikko izrāva telefonu, vajadzēa izsaukt valsts policiju par laupīšanu.
Vai bez biļetes braukt ir slikti? Protams. Vai jāmaksā sods? Protams. Vai kontrolei ir tiesības pazemot? NĒ.
Es pats esmu rezējjis, kā kontrolieris meitenei no maka burtiski izvel 5 latus un meitene aiziet raudādama - bet pēc tam, pāris pieturas tālāk, diviem čalīšiem atļauj par diviem samesties 2 latus sodā. Nicināmi.
Bet kontrolei un soda iekasēšanai jābūt adekvātai. Ja kasē, tad arī no tiem, no kā nevar iekasēt - bomžiem, alkašiem, visiem pēc kārtas. Kaut vai no pabalsta ietur. Vai piespriež sabiedriskos darbus. Pohuj. Bet nav normāli, ka no tramvaja izvelk cilvēku, kam nav nostrādājis e-talons, bet tai pat laikā tur paliek bars ar čaļiem, kas atklāti kož un kuriem kontrole pat klāt neiet. Viņi aiztiek tikai maksātspējīgos un tas ir tas, kas uzsit asini.
Šitai rīgas dumei vispār raksturīgi ignorēt procesus un procedūras. Un tāpēc ir jāpamāca. Es arī, ja kontrolei nav apliecība redzama, biļeti nerādu, kamēr neizvelk - pēdējā laikā gan vairs neslēpj, bet vienu brīdi bija mode iebāzt aiz jakas. Kāpēc? Tāpēc, bļeģ, ka katram ir savs darbs jādara un apsargs/kontrolieris pēc savas būtības man sniedz pakalpojumu, izķerot bezbiļetniekus, lai man nav jāmaksā vairāk par biļeti. Ja viņš to nespēj + vēl rada man diskomfortu, tad nahuj tādus pidarus.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?