debess_kalejs ([info]debess_kalejs) rakstīja,
@ 2005-08-23 23:08:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:mākoņu slīdēšana

nakts debess
tumšās debess naktis. tās ir tik valdzinošas. nē, es nesaku, ka labākas kā dienā. tomēr ir kas cits. savišķi jau laikā, kad mēness spoži spīd. un to aizsedz pāris mākonīši. nu jā, jā. palūkojies arā pa logu! neko tu neredzēsi. pat caur pisētas laternu radītās gaismas kūļiem to neseskatīt. to var tikai īpašas auras varā. tu sāc spēt saskatīt lietas, kuras parasti nepamani. cik skaisti spēj būt šie pustoņi. nē, debesis nava vienādi zilas. tur ir nianses. un makoņos. tas vispār ir kaut kāds unikums! un tajā brīdī, kad mēness gaisma izlaužas cauri visiem šķēršliem, lai atspīdētu tieši sejā, acis iedegas. tās piepildās ar sava veida burvību. kaut aukstā pustonī, tomēr citādas. tādas, kādas dienā neredzēt. tik neaizmirsti, katrai lietai, katram kaut kam ir sava burvība, vajag tik ielūkoties dziļāk!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mesmerize
2005-08-24 14:51 (saite)
Vai tiešam tik daudziem cilvēkiem vakar patika lūkoties nekts valstībā??

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2005-08-24 22:03 (saite)
nezinu par citiem, bet man - ļoti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Loģiski ka tā ir forša nodarbe!!!!:]
[info]signe_melo
2005-08-24 22:31 (saite)
Atnāk nakts ar dzidriem klusiem rīta soļiem kā čuksti. Tur apvāršņa malā spīd spožs balts mēness kā egļu bumba. Kā pludmales bumba, ko paspert, lai tā aizripo no saulrieta līdz lēktam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ak_es
2005-08-25 17:34 (saite)
vispār jau jā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]signe_melo
2005-08-24 22:27 (saite)
Es nopūtu svecīti un šķita, ka jādodas gulēt. Vēl nebija aizvilkti vecmāmiņas tamborētie aizkari un pa logu istabā lūkojās bāls mēness vaigs. “Debesis šonakt tik melnas…” es nodomāju. Un zvaigznes spīdēja spoži. Pa auksto klona grīdu es aizgāju līdz durvīm un atrāvu aprūsējušo krampīti. Pa durvīm ieplūda nakts un smarža kā senāk zāļu vakarā. Dārzā ābeles, krampjainām rokām- saķērušās un snauž. Viens lieks troksnītis un tās pamostas. Mēness man parādīja taku starp aizaugušām puķu dobēm un nobrukušo pagrabu. Vējš atnesa čukstus no tāluma. Varbūt tā runāja pļavas gari, varbūt miegā buramvārdus šņāca melni raganu kaķi, bet varbūt vienkārši čaukstēja aizmigušo ābeļu vaskainās lapas, vēja pakustinātas. Tā bija burvība, kad viss ir miglā tīts un tu ļaujies burvīgam vasaras nakts sapnim. Jā, tā ir taisnība- vasaras nakts ir tā nakts, kad piepildās jebkurš nejauši izteikts vārds, tāpēc paklusēsim un ļausimies vējam, kas mūs ieved nakts klusumā. Tā būs mūsu senču bagātība un mēness pielijis prāts, kas mūs pavadīs vasaras naktī:)))


tā ir reāla nakts vecmāmiņas lauku mājā. Reālas sajūtas. It kā apņem burvestība. nakts vai agrs rīts nezinu. 03:30[julijaa]

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]debess_kalejs
2005-08-24 23:02 (saite)
mmm varen jauki. paldies tev!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]signe_melo
2005-08-24 23:07 (saite)
:) naf parko:}

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?