reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jun. 12th, 2020|12:47 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vislabākais veids, kā nočekot savu garīgo stāvokli ir jautājums -

"vai tu esi pateicīgs par dzīvības dāvanu"

ne tikai intelektuāla novērtēšana, bet visas miesas un dvēseles vibrācija.

ja ir kaut kādi BET, disklaimeris - pret brāli, pret sistēmu vai (visbiežāk) pašam pret sevi - u not out of school yet. "vēl neesat sasnieguši pilnību savās lūgšanās".

work harder on loving yourself the way God has!

lieta, ko es pārmetu (intelektuāli) baznīcai ir, ka tā nepietiekami norāda uz atšķirību starp reālistisku sapratni par savu universālo neperfektumu (iedzimtais grēks) un dramatiskiem pašnoniecinājumiem, pašpazemojumiem - kuru pamatā ir dziļa, pre-verbāla nepateicība par dzīvības dāvanu, un matērijas dāvanu - šis ķermenis, šis radījums.

visdziļākais, visgrūtāk nomazgājamais grēks. grēks ortodoksālā izpratnē - tavs grēks ir tava brūce, nevis tava vaina.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]french_mime
Date:June 12th, 2020 - 02:36 pm
(Link)
Man vispaar shkjiet, ka tas staying humble yet appreciating yourself for the wonderful creature you are, and taking care oneself, without being arrogant, ir tik ljoti smalks balanss, ka to izdodas nobalanseet tikai tad, if another being has shown you or shows you what that love feels like. Or through some God's grace.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:June 12th, 2020 - 02:51 pm
(Link)
lūk, šī kondicionalitāte - "if another being has shown you or shows you what that love feels like" - ir galvenais šķērslis ceļā uz sevis dziedināšanu.
nokļūt tur arī tad, ja neviens nepalīdz, ir, iespējamais, ir smagākais ceļš, kāds virs šīs zemes ir iespējams - jo tur nav runa par "saprašanu". tur ir runa par visas fiziskās un emocionālās sistēmas transformāciju. daudzi svētie tur ir tikuši. pirmais solis ir pārstāt gaidīt, kad kāds jebkad tev palīdzēs. kas ir viegli, ja bērnībā to esi saņēmis, un esi pieaudzis, bet grūtākā lieta pasaulē, ja bērnībā tas nav bijis, un tevī visu laiku kaut kur tālumā brēc jēri
[User Picture]
From:[info]french_mime
Date:June 12th, 2020 - 03:17 pm
(Link)
Preciizi.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:June 12th, 2020 - 07:55 pm
(Link)
ljoti labi uzrakstiiji
[User Picture]
From:[info]ieva
Date:June 12th, 2020 - 06:43 pm
(Link)
>> tavs grēks ir tava brūce, nevis tava vaina.

+daudz!!!

tieši tā. tas viss bezgalīgās mīlestības uzstādījums jau vispār nav iespējams nekā citādi. tai visā mainstream interpretācijā ir fundentāla kļūda, kas jāatzīst, un attiecīgi jāpārskata visa interpretācija. citādi šī ačgārnība tikai rada aizvien jauna līmeņa kroplības.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:June 12th, 2020 - 06:48 pm
(Link)
pareizticīgo baznīcā šis brūces uzstādījums ir viena no pamatdogmām. bet tas, protams, nekavē visādu moralizētāju un ar pirkstiem rādītāju izpildīšanos "ikdienas" līmenī. jāpārrada ir baznīcas sarunas veids, tas, ka tā runā ar parasto tautu kā ar idiotiem un tīrās lietas ir pieejamas tikai mūkiem.
[User Picture]
From:[info]dombrava
Date:June 12th, 2020 - 07:14 pm
(Link)
+
From:[info]dute
Date:June 12th, 2020 - 11:13 pm
(Link)
jā, nu... man tas bija pavērsiens vispār visā, kā būt šajā pasaulē. līdz ar to nāca sajūta, ka "viss būs labi" vai, kā nesen lasīju vienā grāmatā par bērnības traumām, ka "pasaule ir kopumā laba un droša vieta, kurā dzīvot". ne jau objektīvi, bet sajūtu līmenī. tas ir pilnīgs pretstats iepriekšējam stāvoklim - viss ir ļoti slikti, un tad mēs nomirstam.

bet es tik un tā maļos kaut kādos prāta konstruktos un bakstos ap sīkumiem
[User Picture]
From:[info]siltavieta
Date:June 13th, 2020 - 10:14 am
(Link)
o jā