reliģiskais moments - [entries|archive|friends|userinfo]
reliģiskais moments

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 29th, 2014|12:57 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
brīdī, kad atmetu kristietību klasiskajā formā, atmetu arī rituālus, bet vakar, runājot ar G un K, sapratu, ka tieši rituālu man pietrūkst visvairāk. lūgšanas, liturģijas dziedāšana, gan arī sv.vakarēdiens tomēr normāli iegrieza. jāatrod kaut kas vietā. īpaši tāpēc, ka pirms kādiem 3 mēnešiem, kad biju uz nāves sliekšņa (nomirt no ciešanām, nevis pašenes) - sāku skaitīt tēvreizi, pilnīgi automātiski, kā pohuj dievs vai tu esi vai neesi, bet es nevaru padzīvot, es grimstu, un tiešām palīdzēja, bija tāda sajūta it kā realitāte pēkšņi pielītu ar anestezējošu gaismu un radās viegli eiforiska sajūta, ka viss būs labi.

no pēdējos gados iepazītajiem laikam sūfiju rituāli pavelk visvairāk - un ik pa laikam arī pieķeru ka automātiski dziedu "Dievs ir līdzcietīgs un žēlsirdīgs" (bismillah ir-rahman ir-rahim)

rituāli ja kas ir tā pati psihodēlija tikai bez narkotikām

demo

Gundega teica ka tā ir agresīva mūzika, bet Kārlim patika

https://soundcloud.com/waqas-ahmed-44/sufi-whirling-la-ilaha
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]deloveja_kundze
Date:September 29th, 2014 - 02:23 pm
(Link)
pāris naktīs, kad nevarēju iemigt un likās, ka tūlīt nomiršu, sāku lūgties rožukroni, līdz nomierinājos un iemigu. grūti bija pašai pieņemt, ka pa dienu pret Dievu tā pa jokam, bet naktīs, kad ir ļoti grūti, automātiski sāku lūgties, tāpēc tagad, katrreiz, kad man prasa, vai es esmu katole, es atbildu, ka nezinu.
rituālos ir baigais spēks, jā. Tavs ieraksts atgādināja par to.
From:(Anonymous)
Date:September 29th, 2014 - 04:22 pm
(Link)
kāpēc atmeti kristietību klasiskajā formā?
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:September 29th, 2014 - 07:33 pm
(Link)
tápéc ka klasiskā forma ietver baznīcas dogmatiku, kurai nepiekrītu, pat, ja tā ir balstīta Sv.Pāvila interpretācijā, jo arī tai es nepiekrītu.
From:(Anonymous)
Date:October 1st, 2014 - 12:52 pm
(Link)
āhā, dogmātikas problēma apostāzes sakarībā pārsvarā ir katoļiem. bet ne tikai.
ir vienkārši jātic, ka Pāvils izklāsta to pašu evanģēlija būtību, tas arī viss. lai gan viņam ir apustuļa autoritāte, nedrīkst aizmirst, ka tāda tika dota arī Pēterim un citiem, un viņi visi gluži cilvēciski kļūdījās, un var kļūdīties. tas ir speciāli. visi šie daudzi 'bet', 'nu taču', 'ja', ir Dieva viltīgi iestrādāti paņēmieni un metodes, lai mēs decentralizētos (tādējādi iemantojot īsteno centralizāciju). lai mēs iemācītos ticēt, redzēt arī viņu liecības ticības acīm, nevis uzstādīt savas prasības Dieva Vārdam, pakārtojot gluži cilvēciskai racionalitātei, kas prasa drošticamību, evidences, pierādījumus, loģisku saskaņotiību.
man liekas, it īpaši tieši Tev jāapzinās, ka reliģiozitāte nebūt nav un nedrīkst būt zviedru galds.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:November 12th, 2014 - 01:08 am
(Link)
Bet kas tieši ir Dieva vārds?
Patiesība ir iekšā, nevis ārā
From:(Anonymous)
Date:November 14th, 2014 - 05:54 pm
(Link)
protams, ka patiesība ir iekšā.

piemēram, gadījums, kad mācekļi pēc krustā sišanas devās ceļā uz Emaus -
'And beginning with Moses and all the Prophets, he explained to them what was said in all the Scriptures concerning himself.'

proti, Kristus, kas ir vistiešākais Dieva vārds (vārds - atklāsme - autoritāte), šeit skaidro rakstus, kas vienlaikus arī ir Dieva vārds. turklāt atceries, ka Dievs pasauli arī rada ar vārdiem. lai vai ko tas nozīmētu. piemēram, apsolījums arī ir Vārds. ticības apliecība arī ir vārds. utt. un kaut kādā īpatnējā veidā tas viss ir saistīts un norāda uz vienu Vārdu.
[User Picture]
From:[info]methodrone
Date:September 29th, 2014 - 04:26 pm
(Link)
manupraat, rituaali un mantras ir tas pats, kas maaciishanaas un smadzenju paarliecinaashana, ticiibas stiprinashana, kas vienaadojas ar smadzenju sinapsh stiprinaashanu un likumsakariigu apkaarteejaas telpas pakaartoshanu savam esiibas staavoklim.
[User Picture]
From:[info]de_profundis
Date:September 29th, 2014 - 07:34 pm
(Link)
jā, a good one