hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
neraates ieraksts atgaadinaaja, ka kaadreiz es tachu gribeeju izraut gudriibas zobus (viens ir izrauts)
bet taa ir taada sanjemshanaas
mans parastais zobaarsts to nedara, tad ir jaazvana kaut kaadiem citiem, jaataisa rentgeni un whatnot

un peec tam jaaciesh, pasaule ir beedu leja, shodien dziivs, bet riit jau beigts
  • tas izklausisies dulli, bet man loti patika zoba raušana. tik ātri krrkš krrrkš un viss. man palaikam uzplaiksnī atmiņā, cik ātri un atvieglojoši tas bija
    • diesatpestii!

      man patika zobu raushana, kad es biju maza (piena zobi), bet peec tam kaut kaadaa briidii tas saaka shkjist absoluuti briesmiigi
      kad atbraucu uz shejieni, sanjeemos un saaku iet pie extra daarga zobaarsta, kas man ik pa 20 sek apjautaajaas, vai viss ir kaartiibaa (biju pateikusi, ka man ir bail), bet tagad eju pie taa pasha zobaarsta, pie kaa P. Zobaarsts - izbijis armijas zobaarsts, bet roka viegla un aatra)
      • man bija super ātra roka tantītei.
        viņa iedūra špricīti, un tad likās, ka aptausta to zobu ar lielu pinceti
        un bija tāds kraks krakš un viss
        es biju - what? kad jūs rausiet?
        viņa teica - reku i!
    • Aaaaa
  • ai, nekad nevar zināt, kādas tam zobam saknes un whatnoti, var būt čikt un var būt drausmiņas.

    visnotaļ, tieši pirms nedēļas es piedzīvoju pasaulē baisāko manipulāciju mutē (un man ir kaut kāda josta šajā līnijā, diemžēl izmežģītu, ieklemmējušos un divreiz operētu žokli ieskaitot)- tā ir tilta konstrukcijas izņemšana. lūk, tas, biedri, ir patiesa šausmu filma: ripzāģis un triecienurbis mutē, katra noraustīšanās var beigties ar sazāģētu vaigu. raudāju gan es, gan godātā profesore, bet tas bija baisi. raušanas, tās atminos kā maigas un pūkainas, vēniņā sedatīvs, garas skropstas un zilas acis ķirurgam, uķipuķi.



    • aaaaa, how can i unsee this?

      buus jau ok. Kaut kad sanjemshos, bet vispaar nezinu, vai maz vajag, nekaadu probleemu ar tiem gudriibniekiem it kaa nav, ja neskaita to, ka vinji ir.
      • pāris dienas es neizmantoju el. zobu suku, bet parasto, jo "jebkas rūcošs mutē" raisīja liegu paniķeni. nu jau viss labi, citi izaicinājumi, bet jā- zobārstniecība ir baigi smalka lieta. ja netraucē un negrūž pārējos zobus čupā, tad skaties vai un kad to paveikt.
    • Kur tu par to žokli gāji? Man tur ir kaut kāda problēma, klakšķ, ik pa laikam ieklemmējas, citreiz vienkārši sāp, domāju, ka artrīts, bet vieta specifiska, ej nu sazini kuru ārstu vajag un pie ģ.ā. kad aiziet ar īstām problēmām, par šo kauns sūdzēties
      • es negāju, mani aizveda (1996 gads, imagine) uz SI, jo bija akūta trauma (ir tie joki par žokli, kas "ieklemmējas" lūk, man tas nebija joks, dežūrārsts salika zokli škībi, dažu gadu laikā sačakarējās žoklļa diski/locītavas un pēc tam taciņa jau bija cita.


        Stom Instit. ir vesela divīzija zem ķirurģijas klīnikas: sejas/žokļu ķirurgi, ikoniskais dr. Skaģers (domāju, vairs nepieņem) /dr Šalms/ Akota/Korņevs un citi ir tie, kas šajā specializējas big time. Ir vērts, ar mūsdienu 3d RTG metodēm šis viss ir čiki piki. Ja nekas ķirur\giski interesants, tad pēc RTG var pastrādāt ar visiem advancētajiem fizioterapeitiem, reha-biliotologiem, utc.






      • (sorry, rakstu abnormālā steigā, tāpēc nesakarīgi, taču ir.)
  • kāds iemesls raut?
    Man teiksim divi bija jāizrauj, jo vienam bija stūris laukā un viss bija sabojājies, otram vispār neas nebija laukā, bet jau bija sabojājies un vēl piedevām paguvis izgrauzt blakus esošajam 7ajam caurumu saknē (7ais būtībā arī pa pieskari - raujams, tik jāgaida, cik ilgi izvilks). Trešo izrāvu kopā ar pirmo, jo abi vienā pusē, tas vienīgais bija pilnībā izlīdis, bet nu šķībs pēc vella, arī jau sācis bojāies, princpā normāli nenotīrāms un nesalabojams, un ieaudzis vaigā.
    Ar otro man bija stipri līdzīgi kā barbala praksta - graza visu vaļā un tad skaldīja un urba tās saknes laukā no kaula. tā skaņa, kad tu ausij no pretējās puses "dzirdi", ka tev urbj kaulu. Džīzas!
    Vēl viens man palicis - tas nav izlīdis, pēc pēdējiem rtg neizskatījās sabojājies un neizskatījās ka kādam traucētu. Pagaidām, lai dzīvo.
    • nez, aarsts grib vairaak naudas? :)
      Man viens bija jaaizrauj, gruutnieciibu laikaa sabojaajaas. Aarsts saka, ka parasti rautu abus - augsheejo un apaksheejo, man tikai apakshu izraava. Nu, un vispaar peec vinjiem neesot baigaas vajadziibas. Baigi uz to gan nespiezh, tikai laiku pa laikam atgaadina, droshi vien taapeec, ka nekaadu probleemu nav.
      • Es teiktu tā, ka vajag monitorēt regulāri un raut tikai, ja sabojājas vai tml. Kāpēc jārauj nomrāls zobs, ja netraucē, nebojājas, nemīca pārējos, utt..? Varbūt nobojājas kāds cits un tad vismaz tas 8ais būs, uz kā ēst..
        Man vēl dēļ tā, ka bija ar reāli griešanu laukā no smaganām, bija viss ar šuvēm, diegiem (kuriem jāuzsūcas, bet kuri ņefiga neuzsūcās, plēsa vaigu un kurus pati beigu beigās preparēju laukā), nenormālām sāpēm (dzemdību sāpes nonstop, nevis tikai uz kontrakciju - apmērma tādā inensitātē). Pretsāpju zāles, ko drīkst dzer 3x dienā, man kko līdzēja uz 2h. Es tur pa nedēļu pārsniedzu ibumetīnam un ketanovam visas pieļaujamās zāļu dzas, bet man sāpēja tā, ka es naktī modos augšā no tā kā sāp un pagulēt nevarēju.
        Otrajā reizē prasīju, lai man izraksta špricējamo ketanovu. Gāju blakus uz poliklīniku 2x dienā špricēt pirmās piecas dienas - no tā vismaz bija jēga ilgāk kā uz 2h..
        Lai to vsu darītu BEZ iemesla - tb, ja zobiem viss labi?
        • Aaaaa

          Bet jā, man par to, ka jārauj jau kādus gadus 5+ skandināja, tur bija melnums, kur aizķeras urķis, rtg rādīja, ka viss smuki un pareizi un visi tik 'jārauj, bet es nea, tur vajag ķirurgu, vēlams vīrieti'. nauda izbeidzās, besis uznāca un es domāju nuinah, sāpēs, rausim.
          Un tad man šitā daktere prasa kāpēc jārauj, var tak sataisīt. Es uz viņu skatos un viņa taisnojas, ka var tak ja ir, pēc tam vecumā tur tiltus un ko tik vēl ne būvēt, kad savu zobu vairs nav. Tā kā viņa arī protēziste, es priecīgi sataisīju
Powered by Sviesta Ciba