hipopotama pieraksti

kultūras, kultūras

kultūras, kultūras

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Projektu menedžmenta kursā jātaisa grupu darbs. Kurss vispār online kurss, bet grupas satiekas arī dzīvajā. No pieciem grupas dalībniekiem viens neierodas. Ok, gadās.
No četriem pārējiem trīs liekas +/- saprot viens otru, ceturto es nelasu. Es zinu, ka tā gadās. Mēs vienkārši runājam viens otram garām. Apmēram par pusmetru, un pie kopsaucēja tā arī nenonākam. Ar pārējiem tā nav. Kā to pagriezt, lai tas viens nav nelaimīgs, lai grupa kopumā iegūst? Klāt nāk ne tikai valodu atšķirības, bet arī kultūras. Es, amerikānis, krieviete, indietis. Par piekto skaidrības nav.

Tagad es atceros, kas man nepatika grupu darbos. Bet ar to taču jārēķinās. Kā jūs tiekat galā ar to nesaprašanu? Kad nesaprot jūs un jūs nesaprotat to citu, bet kopā taču jāstrādā? Es negribu darīt darbu viņa vietā; nedomāju, ka to grib viņš. Kā sameklēt kopsaucēju? Es nedomāju, ka pateikt: Tu tagad darīsi tā un tā, jo mēs, pārējie, tā nolēmām, ir pareizi. Bet kā ir pareizi?
  • intereses pēc, ceturtais ir indietis?
  • imho tas ir pilnīgi ok. vairākums vienojas, mazākumam jāiet līdzi. jocīgāk būtu, ja jūs 3 darītu tā, kā nolemj 1.
    • Nē. Manuprāt, veiksmīga komanda vairākuma viedokļa uzspiešanu izmanto tikai kā pēdējo salmiņu. Pirms tam ir jāstrādā, jākomunicē, jāstrīdas, jāvienojas. Problēma ir tajā, ka es to cilvēku nelasu un, manuprāt, viņš nelasa mani / mūs. Īstermiņā, par kursu domājot - jā, īzī, mēs darām to, ko vairākums izlemj, bet es gribu iemācīties strādāt ar dažādu kultūru pārstāvjiem ilgtermiņā.
  • Cik es no saviem universitātes laikiem atceros, vienmēr visizdevīgāk bija samesties kopā ar spējīgāko vai pāris spējīgākajiem, un tad +/- arī izdarīt pārējo, mazāk spējīgo, biedru darbu (vari arī palīdzēt - iedalīt vieglākos uzdevumus u.t.t.)

    Svarīgi gan arī ir pašam iemācītos mazāk spējīgo biedru vielu/sadaļu, jo citādi šie var prezentācijas laikā savārīt sūdus, jo nespēj atbildēt pat uz elementāriem jautājumiem.
    • Uni laikos es darīju tāpat, bet tad es biju jauna un stulba. Tagad vairs jauna neesmu :P

      Es gribu iemācītes nokomunicēt to (manuprāt) pareizo viedokli citam cilvēkam, kuru neprotu nolasīt un kurš (manuprāt) nenolasa pārējos. Protams, ka pašai izdarīt reizēm vieglāk; un dažreiz mans sūdīgs darbs būs labāks nekā kāda cita labi izdarītais. BET ilgtermiņā tas nedarbojas; es esmu bijusi situācijā, kur uzņemos par daudz un izdegu, un galu galā rezultāta nav vispār. Tad nu jautājums - vai labāk ir, ja rezultāta nav, vai ja ir rezultāts, kas gluži neatbilst maniem perfekcionista uzstādījumiem?

      Šoreiz tiešām es pat neesmu pārliecināta, ka tas grupas biedrs ir stulbs vai kā, vienkārši mēs tiešām runājam viens otram pilnīgi garām. Parasti es diezgan labi uztveru cilvēkus un varu darboties kā "tulks", bet šoreiz likās, ka neviens īsti nelasīja viņa teikto (vai otrādāk).
Powered by Sviesta Ciba