hipopotama pieraksti

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pēdējā laikā mazais šņurksis atsakās gulēt pusdienlaiku vai arī aizmieg tikai ap 3 un tad negrib iet gulēt vakarā - iepriekšējās divas naktis iemiga tikai ap 22, kas šķiet šausmīgi par vēlu. Šodien mēģinām iztikt bez diendusas. Aizmiga 19:20, bez īpašiem pigoriem. Tad jau redzēs, cikos piecelsies.
Varbūt šis ir tikai kaut kāds posms, līdz šim man ļoti patika viņas 11h gulēšana naktī + 1,5h pusdienlaiks. Negribētos, ka jāliek gulēt 19, jo tad, visticamāk, man pašai viņa arī būtu jāvanno katru vakaru, bet tas man palicis traki grūti.

Šodien pirmo reizi bijām baseinā, baigi patika.
  • nu, no tā ko es par miegu izlasīju
    1) 19tos atlūza vnk tāpēc ka baseinā bijāt. ja izgulējās, tad tas ir labs pamats atjaunot miega režīmu.

    2) dienusu gulēt ir strikti jāliek - jāliek vnk gultā un jāspiež nekāpt ārā. lai stundu pavāļājas, pat ja neaizmieg. parasti jau vnk aizmieg gan.
    atceries, ja bērns raud un ir niķīgs, tad gulētiešana jau ir NOKAVĒTA, gultiņā jāliek kad praktiski miegainības pazīmes nav redzamas: bet bērns apguldīts 10 minūšu laikā samiegojas un aizmieg.

    3) ja vakarā nevar aizmigt. tas pats - pārguris, esat nokavējuši īsto gulēt iešanas laiku. jāliek gulēt ir kad vēl priecīgs un it kā gribētu spēlēties un spēlēties. tad noliekot gulēt 10 minūšu laikā samiegojas un aizmieg.
    • Tā piespiešana nekāpt ārā pie noteikta vēdera izmēra un saudzējamības ir diezgan grūti izpildāma.

      Ja līdz šim gulēja ok, tad mans ieteikums būtu censties puslīdz turēties pie iepriekšējā režīma (kas +/- ir tas, ko watt raksta), jo iespējams šobrīd kāda krīze, krīzīte, kas pēc nedēļas pāries. Ja nu tomēr negulēšana ievelkas - kautkad jau tie režīmi arī mainās, M piemēram tagad iet pusdienslaiku gulēt stundu vēlāk nekā pāris mēnešus iepriekš un ir ok.
      • nu, man ir viegli - ielikt gultiņā, pašam vnk sēdēt uz dīvāna, un noguldīt ja ceļas kājās. pēc kautkāda laika bērns padodas un paliek guļus.
        domāju ka palīdz ja saka "tagad stundu ir jāpaliek guļus gultā. ja stundu neaizmigsi, varēsi kāpt ārā un spēlēties."

        iesākumā visu stundu bļāva, bet pēc tam aizmiga un gulēja. pēc otrās reizes vair ne raud, ne protestē. 10 minūtes un guļ. mazam bērniņam tas ir viegli - ne viņam par ko jāraizējas, ne jāstreso.

        man ļoti žēl bērniņa par to visu laiku kamēr mēs viņu turējām augšā līdz 22 vai vēlāk... tā ir mocīšana. viņa tiešām ir gatava iet gulēt jau 20:00, ieliec gultā un pēc 10 minūtēm aizmieg. vnk tas režīms ir jāietrenē.
        • Nu, līdz šim jau mums arī nebija grūti - viņa pat nepretojās kāpt gultā un tur pasēdēt, bet pēdējo nedēļu-divas tā gultā būšana nepārtop par gulēšanu. Sēž un dūdo, ik pa laikam uz mana lūguma aizver acis, bet tas nedod rezultātu - ja vien es negaidu 2h, tad varbūt aizmieg. Un tas pats sāka notikt ar naktīm. Es jau arī grāmatas salasījusies, mēģināju likt agrāk, tumšāk, vēlāk, nekā. Un miegoties uz pusdienlaiku viņa tagad sāka tikai ap 16, kas ir krietni par vēlu. Es domāju, ka es likšu viņu gultiņā uz stundu 12:30, vienalga, vai guļ vai neguļ un tad vakarā lai iet agrāk. Mazliet egoistiski, bet es pati nevaru izturēt, ja viņa tikai 22 aizmieg. 20, kā līdz šim, bija ļoti labs laiks.
          • Klau, cikos jūs ēdat brokastis un cikos pusdienas, ja diendusu plāno uz 12:30? Man šī aktuāla tēma, šobrīd sanāk ka ap 12-12:30 ēdam pusdienas, tad druski padzīvojas un sākam iet gulēt un uz 13:30 ir aizmigusi. Mums tas aizmigšanas rituāls garš 30-45 min, ja gribētu nolikt gulēt 12:30, tad jāēd bezmaz 11 vaii arī pēc mošanās, bet tad jau ir gandrīz pustrīs
            • Nu, tā mūsu ideālā rutīna, kas arī dažus mēnešus smuki strādāja, bija šāda:
              Mazliet pēc 7 ceļas, ēd ~7:30
              Pusdienas 11:30-12:00, tad roku/mutes mazgāšana, podiņš, dūdošana
              12:30-14:00 diendusa
              ~15:30 otras pusdienas
              Kaut kādas aktivitātes
              ~1900-19:30 vakariņas
              Mazgāšanās, gulētiešana 20:00

              Bet tas kaut kā nojuka. Es mazliet vainoju uzkodas - bijām palaidušās, bieži knakstinājās, attiecīgi neēda lielās ēdienreizes tik daudz. Tagad mēģinu atkal pārslēgties atpakaļ uz tikpat kā bez-uzkodu rutīnas. Šādi arī man bija ideāli saplānot savu dienu, tur vingrošanu un tā. Jācer, ka izdosies atkal atslēgties uz šo.
              • Tāds aptuveni bija arī mūsu ideālais dienas režīms pavasarī :) Šobrīd brokastis sanāk tikai ap 9iem, jo ceļas kā kuru dienu, bet uzreiz ēst negrib nepakam.
                • Mums ir jāceļas, jo 2d un 4d ir dārziņš, uz kuru gribas uz 8iem aizvest; 1dienās ir mūzika 930, trešdienās mēs brīvprātīgojamies vienā vecāku-bēbīšu grupiņā, sākas 900, piektdienās todleru grupa 930. Dažreiz man gribas sist pieri sienā - kāpēc es tā visus rītus esmu aizplānojusi, bet kopumā jau forši.
                • Es jau ar bailēm domāju, ka tāda ir mūsu nākotne ar, galu galā E taču ir biki jaunāka :)
        • Nu, tā, brīnumi tomēr notiek. (Ne jau pirmo reizi) sāku diendusas rituālu 12:00, 12:30 bija aizmigusi un nogulēja pusotru stundu. Tagad tikai jācer, ka arī vakara gulētiešana būs atgriezusies vecajās sliedēs.
  • Piecēlās 7:00, naktī vienreiz pamodās un 6:00 arī ieīdējās, es iegāju uz 5min paturēt rociņu.
Powered by Sviesta Ciba