Date ended: 2003-10-07 16:20 ([info]darcold_massive) rakstīja,
@ 2003-05-25 15:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārdomas par mūsdienu mūzikas tendencēm PART 2
Paralēli dzima agrākās undeground mūzikas pop-industrija. Drum`n`bass kļuva pārdodama prece. Līdz ar to radās komercija. Par to jāpateicās Drum`n`bass Arena http://www.breakbeat.co.uk . Sākotnējā underground ideja pārtapināja lieliskos par kārtējo konveijera preci. Agrākie talanti sevi pārdeva - Dillinja piemēram, taisot uzspēlēti dusmīgu un agresīvu dnb.
Jā, kopš 1999 dnb kā sērga ieviesās agesija un ātrs temps - 170+ bpm [technical itch, piemēram]. Izsaku varbūtību, ka pie tā vainojams amfetamīna pieplūdums anglijā - galvenajā dnb ražotnē. Atcerēsimies saulaino 1988, kad extasy masveidīgā pieplūduma dēļ, Londonā radās acid house un acid jazz.
Lai arī jaunās paaudzes drum`n`bass ir dusmīgs un agresīvs, tas nespiež pie zemes tā to darīja middle-age muzons. Dejas notiek ar acīm vaļā, cilvēki ir pamuļķi, tie gremo visu, ko tiem dod, arī skaņas jauda tiek samazināta. Pūļa dejas tagad vairāk atgādina house vai hip-hop dižāšanos, sevis parādīšanu. "Vecie" reiveri, kuri vēl, sevī iegruzījušies, cenšās sajust GROOVU tiek apskatīti kā kautkādi psihi vientuļnieki.
Mūsdienu klubi ir ar lielu kapicitāti un lielām telpām, līdz ar to nav iespējams nodrošināt mind-blowing bassus. Tas attiecināms uz tādiem Rīgas klubiem kā Nautilus, Roxy, La Rocca - tiem visiem ir augsti griesti. M808 un Depo bija piemēroti klubi.
Starp citu tādu transu kādu esmu sasniedzis Metro, neesmu jutus nekur citur. Līdz ar Metro pārveidošanos par M808, klubs zaudēja pusi savas jaudas - tur vairs nav ko darīt :(. DEPO ir poteciāli labs klubs, tikai dizains tāds nolaists.. Pēc rekonstrukcijas mazā zālīte ir daudz labāka.
Tomēr ar cerību pilns, aizejot uz DEPO, vīlos, jo latvijas Dj`i ir modīgi un godam turās līdzi pasaules tencencēm - komcerija, uzspēlētas dusmas, nociešama skriešana - 175+ bpm, un velns parāvis, techy skanējums. Tuneļos - tas pats. Skaņa - super, mūzika - nebaudāma. Šķiet, amfitamīns ir draugs arī Latvijas Dj`iem.
Mana koncepcija - būšu spītīgs un spēlēšu TIKAI tādu drum`n`bass / jungle, kāds patiks man un ne tādu, kādu to pieprasīs sabojātā tauta. Un tākā tauta, lielākoties, ir muzikāli neizglītota, konsekventi barojot viņiem savādāku stilu, ceru izaudzināt saprašanu par nu jau gandrīz mirušajiem laikiem, kad dejotāji bija savādnieki, kuri ar aizvētām acīm bassu piespiesti pie zemes, spēcīgu stoboskopu raustīgajā gaismā devās dvēseles ceļojumos.

---------------------------------------------------------

Vienīgais stils, kurā vēl pastāv seno laiku atmosfēra un dejas, ir industrial / noiz. Bet redzot notikušo, apgalvoju, ka arī tas pēc laika paliks popsīgs. Mūzikas experts Toms Grēviņš man reiz apgalvija, ka dnb pāraugs par 2step. Quo vadis?

Jāatzīst, ka 10 gadu laikā drum`n`bass skanējums tehniskā ziņā ar progresējis ļoti dikti. Tomēr tas tiek spēlēts no vinila platēm.

dj darcold


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]darcold_massive
2003-05-26 16:10 (saite)
alaska jau ir atmosfeersikais. alaska - aerosoul man kasetee staav ierakstiits jau kopsh 1997, super FM Fabio and Grooverider. tagad arii citos formaatos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?