ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-07-08 02:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Un reāla dabas aizsardzība
Tātad atgādinu ka problēma ir izvākt no atmosfēras lieko CO2

Tāpat atgādinu ka ir virkne zināmu katalītisku procesu tipa CO2 + 2H20 => CH4 + 2O2. Kā redzams, tas ir process kurš pretējs degšanai, tātad endotermisks, vajag pievadīt enerģiju, vienkārši runājot karsēt. Nu un lietot vajadzīgos katalizatorus, parasti tie ir dažādu metālu oksīdi vai sāļi. Faktiski tas ir analogs procesam kas notiek augos, kur enerģija ir saules gaisma, katalizators - hlorofils, produkts - monosaharīdi.

Kas no tā seko? No tā seko ka atmosfēras procesors ir liela ķīmiskā rūpnīca, kurā augstāk minētais notiek + enerģijas avots - lielas jaudas elektrostacija.

Tās visas ir zināmas lietas, tagad daži jauni apsvērumi: Mums pat nevajag dedzināt urānu priekš šitā, urānu arī jābagātina un tas noderēs lai ražotu elektrību visām citām vajadzībām, kuru ir/ būs daudz. Konkrēti šite ir tā nianse ka atmosfēras procesorus var izvietot vienalga kur, jo atmosfēra ta visur viena. Tas nozīmē ka tos var izvietot ģeotermālajos rajonos. Islande, Rotorua reģions NZ, Kamčatka, Japāna, perspektīvā viss Pacific uguns loks. Tālāk 2 varianti - ģeotermālo elektrostaciju kaskāde kas baro atmosfēras procesorus vai arī procesi kuros lieto pa taisno pārkarsētu tvaiku kā H2O reakcijas komponentu.

Kur ņemt piķi? Apturēt visas sociālās kampaņas, klimataktīvismu, izformēt attiecīgās NVO, līdzekļus novirzīt šai celtniecībai.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?