ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-07-08 00:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viltus dabas aizardzība
Atkal jau vecā dziesma par paradumu maiņu

// Neizskatām iespēju atkāpties no saviem paradumiem, lai gan tas, kas pirmajā mirklī liekas kā neērtība, pēc 5 gadiem jau šķitīs pilnīgi normāli.
//

https://www.delfi.lv/mes-daram/55469012/kopa/120032419/pasaules-dabas-fonda-vaditajs-notiek-karsta-cina-par-musu-pratiem

Nē neizskatām. Izskatām iespēju attīstīt jaunas tehnoloģijas kuras ļaus dzīvot nesamazinot ērtības un tajā pat laikā nebojāt dabu.

/tad paši lauksaimnieki lēnīgi pāriet uz bioloģisko saimniekošanu/

Jā es arī negribu pirkt tārpainus ābolus un tml, es gribu jaunas klases daudz selektīvākus un precīzākus insekticīdus + ģenētiski modificētus lauksaimn. augus un dzīvniekus kuros kaitēkļi nevairojas un kuri neslimo.

/Lēnīgi pavirzījusies uz priekšu ir atkritumu šķirošana./

Protams, jo likt to darīt iedzīvotājiem ir ākstīšanās, tas jādara centralizēti rūpnieciski. Citādi atgādina tos ķīniešus ar domnām katrā sētā.

// Ir attīstījusies decentralizēta enerģijas ražošana, mājsaimniecībās iebūvēti saules paneļi, attīstās vēja parki.//

Tas ir OK, bet sīkums + vēja parki tāpat bojā dabu.

/Bet kopumā, jo ātrāk sabiedrība pieradīs pie jaunām kvalitātēm, komersants iemācīsies sadzīvot ar apkārtējo vidi, jo ātrāk virzīsimies uz priekšu./

Nē. Lieciet cilvēkus un sabiedrību mierā, strādājiet laboratorijās pie jauniem enerģijas avotiem, modificētiem organismiem, jauniem pesticīdiem utt. Tam būs rezultāts. To arī finansējiet. Ko finansēsiet to dabūsiet. Finansēsiet izpēti un inženierus - dabūsiet neskartu dabu un ērtu dzīvi. Finansēsiet muldoņas aktīvistus un ``sociālos risinājumus` - dabūsiet paēdušus vēl skaļākus aktīvistus, nabadzīgu tautu un vismaz tik pat degradētu vidi.

//Ja mums, eiropiešiem, izdosies pierādīt progresu klimata un dabas kvalitātēs, saglabājot pozitīvu sociālo un ekonomisko stāvokli, tas būs piemērs visiem.//

Bīstams naivums. Viņiem tur attīstības valstīs pabarot cilvēkus vajag, visādas malārijas un tropu drudžus uzvarēt, karus un mežonību izbeigt, ar briesmīgu nabadzību tikt galā, elementāras skolas un slimnīcas uzcelt, mājas cilvēkiem, dzeramo ūdeni iegūt. Viņiem ir ne līdz visādiem zaļajiem kursiem. Vot kompaktas atsāļošanas atomstacijas, CRISPR programma malārijas odu terminēšanai, daudz efektīvāki saules paneļi un SMR reaktori, pret kaitēkļiem noturīga labība, selektīvi pesticīdi - tas viniem ir vajadzīgs nevis kādi ``labi piemēri``aktīvistu izpratnē.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?