ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-06-30 21:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
labi redzama atšķirība
Biju vietā kur ir daudz vecu grāmatu, palīdzēju kārtot.

Ieraudzīju mācību grāmatu ``politekonomija`` Maskavas valsts universitātes STEM fakultātēm, 1987g. Grāmatai 495lpp, sastāv no 2 apmēram pēc apjoma līdzīgām daļām: Kapitālisma politekonomija un sociālisma politekonomija. Tātad:

* Kapitālisma politekonomijas daļa: Viss šitas kā veidojas cenas, peļņa, kā strādā uzņēmums, kas ir monopols, kā notiek konkurence utt. + protams kapitālisms tiek lamāts kā viņš ir slikts un tūlīt sabruks jo revolūcija būs. Bet nu vispār daudzmaz lasāms.

* Sociālisma politekonomijas daļa (pēc apjoma apmēram tikpat): Vieni vienīgi saukļi, frāzes Levita stilā tipa - ja viss ir tik skaist tad ir tik labi un ja ir ļoti labi tas ir ļoti skaisti un būt labiem vajag jo tas ir labi un visi viens otram nesavtīgi palīdz, ļeņinisma ideju spārnoti - šitāds blablabla > 200 lpp, ar citātiem no pskp kongresu materiālu tieši šādām pašām frāzēm un uzsaukumiem.

Secinājumi:

1) Nabaga studenti
2) Tas (sociālisms) nekad nestrādās
3) Frāzes šausmīgi līdzīgas mūsdienu kreiso frāzēm, tas pats stils par apzinīgumu un cīnīšanos untātālāk.
4) Kapitālisma daļā runā par cilvēkiem: strādniekiem, inženieriem, uzņēmējiem, menedžeriem. Sociālisma daļā - tikai par kolektīviem, cilvēkus reizēm piemin tikai lai pateiktu ka viņiem jābūt apzinīgiem, bet viss pārējais ir tikai par kolektīviem.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?