gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
Tavu iedomu dēļ es nesākšu kompilēt sarakstus un rakties par arhīviem un kopotajiem rakstiem, mazliet par daudz iedomājies no sava draņķa štreiherisma.


Nu tikai netēlo nončalanto lmao. Nevis manu iedomu, bet tādēļ, ka neko tādu neatradīsi. Burtiski neko. Zilch. Toties čupu ar "dislikes" var atrast pat caur gūgli no dažādiem gadu simteņiem, dažādu tautu dažādiem rakstniekiem. But keep on gaslighting.

Tas gan nenozīmē, ka nevar uzrādīt prominentas vietas un laikus Eiropas vēsturē ar normālu izturēšanos pret ebrejiem (un tai sekojošu ekonomijas, smalko amatu, zinātnes un medicīnas uzplaukumu, kas izriet nevis no jebkāda tur inherenta pārākuma, bet no tā, ka kultūra, kur izglītība vienmēr ir bijusi uz pjedestāla, konsistenti producē cilvēkus ar sasniegumiem jomās, kur jāstrādā ar galvu). Nīderlande pēc atbrīvošanās no spāņu varas, Francija Kārļa Lielā un Luija Dievbijīgā laikā, Reinzeme-Pfalca Vācijā (īpaši Špeiere, Vormsa un Mainca, kopā viens no viduslaiku Eiropas ekonomiskā un kulturālā uzplaukuma centriem), dodžu Venēcija no XII līdz XVI gs., var turpināt un praktiski iezīmēt Eiropas kartē laikā un telpā mainīgas pragmatisma vs. reliģiska vai ideoloģiska fanātisma kontūras.


Tas, ka ir bijuši atsevišķi indivīdi, kuri devuši arī kādu pozitīvu vai vismaz interesantu ieguldījumu, protams, nenoliedzu. Bet tā draza, ko te raksti par vispārējo uzplaukumu ir nepareizāka par nepareizu. Tieši pretējais ir vienmēr ticis novērots pēc žīdu izdzīšanām. Tas, ka žīdi sataisa daudz rebju savā merchants guild sfērā un atsevišķi indivīdi uzrodas arī ar savām specifiski šaurām idejām, kas nav sliktas, jā. Bet mēs runājam par kopējo vēsturisko ietekmi un tā ir net negative priekš visām pārējām "goju" tautām net negative -100. Nekādi atsevišķi ģēniji un izgudrotāji kādā šaurā sfairā neatsver žīdu kopējo noziedzīgi parazītisko un "revolucionāro" darbību dažādos pasaules reģionos.

Ir dibināts iemesls kāpēc no jūsu šlakas regulāri centušies atbrīvoties, pamatā nevardarbīgā veidā, jo lai kādas baikas nestāstītu mūsdienu žīdu no ADL vai JewYorkTimes, nekādu specifisku vajāšanu nekad nav bijis. Vnk apriebjās tās rebes no šiem iebraucējiem un pieklājīgi palūdz pist dirst.
Pasaki man lūdzu, kāpēc tas tā noticis tik bieži un konsekventi, kur visi vēsturiskie avoti apliecina to, ko saku es, nevis tu. Vai tu vari uzrādīt kaut vienu avotu, kas koroborētu tavu un jūsējo vēstures versiju, saskaņā ar kuru nepatika pret žīdu tautu ir aiz kāda maģiska naida vai permanentas skaudības?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?