Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Arbūzu ekonomika vs tehnokrātiska distopija?
No tevis gan negaidīju tādu cherry picking gnidrologa stilā.

Šeit konteksts:

Pāris pēdējās desmitgadēs ekonomika ir kļuvusi aizvien globalizētāka un labklājība ir koncentrējusies turīgāko iedzīvotāju, kas ir sabiedrības mazākums, rokās. Līdz ar to valdošajiem liberālajiem politiķiem ir ticis pārmests, ka tiek pārāk maz vērības pievērsts tiem cilvēkiem, kas šajā globalizācijas procesā izrādījušies zaudētāji un palikuši iepakaļ. Pieaugusī sabiedrības polarizācija ir galvenais iemesls tam, kādēļ ir pretestība pārejai uz zaļo ekonomiku un neizbēgamo tautsaimniecības pārstrukturizāciju. Līdz ar to jaunajām politikām vispirmām kārtām ir jāpievērš uzmanība tam, lai, pārejot uz tehnoloģiskiem jauninājumiem, kas saistīti ar zaļo ekonomiku, netiktu vēl vairāk padziļināta nevienlīdzība. Valstu valdībām ir jānodrošina, ka pāreja uz zaļo ekonomiku neradīs jaunus zaudētājus.

..

Latvijā diezgan izplatīts ir viedoklis, ka zaļā ekonomika radīs papildu finansiālo slogu tieši nabadzīgākajiem iedzīvotājiem. Piemēram, ir vērojama diezgan liela pretestība pret valsts atbalstu elektromobiļu iegādei, jo ar visām subsīdijām to cena ir tāda, ka tos var iegādāties tikai sabiedrības turīgākā daļa.

Es vēlreiz uzsvēršu, ka zaļās ekonomikas uzdevums ir nodrošināt vienlīdzīgas iespējas visiem un taisnīgumu. Ja runā par elektroautomobiļu iegādi, tad mana ģimene tādu iegādājās par 12 000 ASV dolāru, kas bija iespējams bijušā prezidenta Obamas izveidotās subsīdiju programmas ietvaros. Līdz ar to es uzskatu, ka tas ir pieejami vidusmēra amerikāņu ģimenei.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?