Skabičevskis ([info]begemots) rakstīja,
> Vispār nē. Sabiedrību tāpat nelaiž klāt uzpasēt kā tiek lietota nauda piemēram ieroču konstruēšanai utt. Tur nevajag sabiedrības viedokli, tur vajag speciālistu atzinumus un viss.

Vispār jā. Laiž gan. Tikai, kā tu pareizi norādi tālāk, speciālistu un pētnieku līmenī lokāli. Bet globāli tāpat politiskā -- sabiedrības vadības -- līmenī. Gala lēmumus par finansējumu un iepirkumiem nepieņem ieroču rūpnieki, bet gan politiķi un/vai deputāti.

> Par tiem iepirkumiem vēl - nu pētnieks izvēlas ko viņam vajag bez kādas formālas izvērtēšanas un viss. Ja viņš hromatogrāfa vietā ir nopircis sev limuzīnu, tad neko nevarēs sapētīt un izlido konkurencē ar citiem pētniekiem, atkal vienkārši.

Atkal jau tu demonstrē vai nu to, ka tu te vienkārši attrauc kaut ko attraukšanas pēc, vai arī nerubī, kā funkcionē sabiedrība. Skaidrs, ka pētnieks izvēlēsies hromatogrāfu. Tikai, ja viņš nebūs godprātīgs un viņam nebūs formāli un izsekojami jāpamato sava izvēle un jāsalīdzina tā ar citiem varientiem, viņam būs visas iespējas nopirkt tieši vajadzīgo hromatogrāfu, bet par dubultu cenu un starpību sadalīt ar pārdevēju.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?