ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
slikta un viltota zinātnes taisīšana ir tāpēc ka vērtē pēc publikāciju skaita, hirša indeksiem. Pamatā pēc skaita. Un tos rakstus vajag uz termiņiem. Vot cilvēki arī ražo. Izmest ārā šo vērtēšanas sistēmu, aizvietot ar publicēto pētījumu svarīguma novērtēšanu un viss.

//Kamēr zinātne izlieto sabiedrības naudu, zinātniekiem būs jāsamierinās ar to, ka viņus gribēs uzpasēt.//

Vispār nē. Sabiedrību tāpat nelaiž klāt uzpasēt kā tiek lietota nauda piemēram ieroču konstruēšanai utt. Tur nevajag sabiedrības viedokli, tur vajag speciālistu atzinumus un viss.

Zinātnē vispār - tas pats. Novērtēt kas ir svarīgs un kas nē var tikai kompetenti cilvēki. Kompetenti cilvēki ir speciālisti, pētnieki. Viņi protams ir sabiedrības taļa un tad šādā kapacitātē sabiedrība arī piedalās. Citādi ir bezjēga.

Par tiem iepirkumiem vēl - nu pētnieks izvēlas ko viņam vajag bez kādas formālas izvērtēšanas un viss. Ja viņš hromatogrāfa vietā ir nopircis sev limuzīnu, tad neko nevarēs sapētīt un izlido konkurencē ar citiem pētniekiem, atkal vienkārši.

Mans priekšlikums: Zinātniskais grāds dod ekstraordināras tiesības operēt ar līdzekļiem un vadīt citus, BET par krāpšanos to var atņemt. Tad neviens neriskēs darīt cūcības - ja par to no šī līmeņa var izlidot un kļūt par vienkāršu cilvēku :D


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?