ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
Okej. Par woke sūdiem tā ir viena tēma, par epidēmiju otra. Ir paklīdusi diezgan riebīga vīrusu pneimonija, subletāla un ar blaknēm. Nu teiksim 2-5x bīstamāka par smagajām gripām. Paklīda ātri un tur valdības tiešām nofeiloja, nebūtu cackāšanās pašā sākumā + ķīniešu vēlmes taisīt smaidīgu seju + lēnās birokrātijas kad sūdi ventilatorā, moš nokontrolētu. Nesanāca. PVO ir vārgas sniebpārsliņas tāpat kā ANO. Nepietiekama varas koncentrācija => nepietiekama operativitāte. Kas tālāk? Tālāk strauji attīstam imunoloģisko un ķīmisko apkarošanu, imunoloģiskā tās ir vakcīnas, ķīmiskā - pretvīrusu preparāti. Par laimi vakcīnu tehnoloģijas bija.

Ko šajā situācijā vajadzēja darīt citādi?

Ja mēs par vakcinācijas organizēšanu - tad mans skatījums ka nevajadzēja visu šito ierēdniecisko mudāšanos ar vakcīnu pasēm/ sertifikātiem. Vakcinēt visus, bez bazara, ātri. Sekot efektivitātei, ņemt ārā vakcīnas kuras strādā sliktāk, optimizēt pasākumu na hodu jo cita varianta nav.

Otrs variants: Vakcinēšana tikai rekomendēta. Sekas: strādā tikai individuāli, populācijā nē. Toties ir saglabātas izvēles tiesības, kas ir pluss [ bez jokiem], bet slimnīcas aizrijas, kas ir mīnuss, blakne: nevar ārstēt cita slimības pilnā apmērā.

Ko izvēlēties?

jautājums ir klasiskais drošība vs brīvība.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?