Hedera helix L. ([info]hedera) rakstīja,
Man nekas nav jāskaidro, es ļoti labi saprotu, caur kādiem aprēķiniem viņš pie tā nonāca. Es saku, ka smieklīgi ir izmantot šādus aprēķinus, jo ko tas dod? Tā ir tikai manipulācija ar datiem, jo nav nekāda pamata, kādēļ viņš izvēlējās tieši 10 000, nevis piem. 1000 vai 100 000, 10 000 000. Kā redzams, tikpat smieklīgi šie aprēķini izskatās par lietuviešiem, jo salīdzinot ar 15 latviešiem uz 10 000 sanāk 29 lietuvieši. Vai mums ir kaut kādas briesmīgas lietuviešu noziedznieku bandas, kas terorizē nabaga Latviju? Protams, ka nē.

Visa saruna bija par tēzi, ka Latvijas cietumus pārpilda riebīgie nelatvieši, un ja tie visi pazustu, teju visus cietumus varētu slēgt. Kad es ielinkoju datus, kas šo tēzi apgāž, tad tagad pēkšņi notiek kaut kādi aprēķini par čigāniem, kas vispār tajos datos ir 175 no vairākiem tūkstošiem ieslodzīto. Skaidrs taču, ka ne jau čigāni ir mūsu valsts galvenā problēma ar kriminālo situāciju.

Tu taču pats labi saproti statistiku, tādēļ tu saproti, ka šādi aprēķini ir bezjēdzīgas manipulācijas, ja ir runa par grupām, kuru apjoms ir par vairākām kārtām atšķirīgs.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?