modus ([info]modus) rakstīja,
Kaut kāds nekoherents murgojums sanācis telosiešiem.

Pirmkārt, morāle un tāds psiholoģisks fenomens kā vēlme apdomāt dilemmas ir stipri atšķirīgu kategoriju lietas. Ko dod šādu stipri atšķirīgu lietu salīdzinājums?

Otrkārt, ja vienkāršība samazina iespēju kļūdīties, tad vajadzētu dot priekšroku tādai ļoti vienkāršai sistēmai kā, piemēram, utilitārismam, kas ietver tikai vienu vienkāršu aksiomu, nevis tam, ko autors sauc par tradicionālo morāli, kas ir ļoti sarežģīta poliaksiomātiska sistēma. Telosietis apstiprina to, ka vienkāršībai dodama priekšroka, taču vienlaikus aicina dot priekšroku sarežīgatajam.

Treškārt, ja labāk ir pieņemt patiesus uzskatus nekā nepatiesus, tad ir noderīgi aplūkot dažādas hipotētiskas mākslīgas dilemmas, jo bieži vien tieši šādas dilemmas skaidri parāda to, ka mums ir kāds nepatiess uzskats. Telosietis apstiprina, ka patiesais ir labāks kā nepatiesais, taču nez kāpēc kritizē instrumentu, kas ļauj efektīvi izvairīties no nepatiesībām

Telosiešiem stipri nāktu par labu ieviest iekšējo cenzūru un nelaist portālā da jebkādu murgojumu, kas tiek marķēts kā konservatīvo ideju aizstāvība.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?