modus ([info]modus) rakstīja,
Ja tu vēlies teikt, ka dzīve pilsētā un regulāra kapitālisma iekārtā ražotu augu produktu patērēšana ir kaut kas tāds, no kā saskaņā ar vegānismu ir jāatturas, tad tu kļūdies. Vegānisms neprasa obligāti neko vairāk kā pārtraukt atbalstīt tīšu kaitēšanu dzīvniekiem bez nepieciešamības aizsargāties no viņiem vai novērst kaut kādu ekstrēmi lielu ļaunumu. Šo prasību bez grūtībām var ievērot, regulāri patērējot kapitālismā ražotās preces.

Izskatā, ka jūs vēlaties bīdīt parasto tūkstošiem reižu atspēkoto https://www.youtube.com/watch?v=WJoVbNTu6Pc salmu vīra argumentu, kas balstās nepatiesā pieņēmumā, ka saskaņā ar vegānismu mums ir pienākums atturēties no visām darbībām, kas tiešā vai netiešā veidā kaitē dzīvniekiem.

Kāds te varētu iebilst, ka man pašam tās nav garākas, un tā būtu taisnība, bet te ir viena būtiska nianse: man nav iebildumu (vismaz ne objektu līmenī) ne pret kapitālismu, ne gaļas patērēšanu, līdz ar to pie manis ar tādiem pārmetumiem nevērsties.

Šādi pārmetumi pret tevi būtu vēršami ne mazāk, jo tev ir iebildumi pret cilvēku gaļas patērēšanu, taču vienlaikus tu nekautrējies baudīt civilizācijas labumus, lai gan to ieguvē dažādos veidos cieš un iet bojā cilvēki.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?