3koma14vs007 ([info]3koma14vs007) rakstīja,
Tas ir nekam nederīgs apkopojums no dažādu zinātņu un pētiecības metožu puses, kas it neko nepierāda, jo nevienu problēmu nav iespējams atrisināt, ja sāk nevis ar pašas problēmas analīzi, bet gan ar savu pieņēmumu analīzi.
Visi trīs punkti ir tik absurdi, ka nesaprotu, kā pats ctulhu to neredz.
Ja runa ir par hipotētisku aizvēstures civilizāciju, kura, iespējams, tālu bijusi priekšā mūsu pašreizējam tehnoloģiskās attīstības līmenim, tad visticamāk enerģijas ieguve no fosilajiem kurināmajiem un/vai kodolu dalīšanās vai sintēzes tai ir bijusi sena pagātne. Un ja viņi enerģiju ieguva mums pagaidām nepazīstamā veidā, šādas enerģijas ieguves pēdas, ja tādas ir, mēs vienkārši nespējam atpazīt.
Kas attiecas uz laboratorijām un elektroniskiem, optiskiem un tamlīdzīgiem aparātiem un tehnoloģiskām iekārtām (kuru atliekas mēs neatrodam ne virs ne zem zemes), tad ja mums jau šodien ir rudimentāri 3D printeri, tad tādai supercivilizācijai, iespējams, bijuši tādi risinājumi, kādus mēs šobrīd pat nespējam izfantazēt. Katrā ziņā, vismazāk ticams, ka šeit būtu palikušas kādas industrijas pēdas.
Tas pats attiecas uz tavu punktu par ģenētiskām manipulācijām "mums zināmā veidā", kā pats augstāk raksti. Ja tādas manipulācijas bijušas, tās visdrīzāk notikušas mums nezināmā veidā, līdz ar to pagaidām ar mūsu metodēm nekonstatējamas.

Bet, ja runājam vispārīgi, tad pašos pamatos absolūti nezinātniska ir pieeja problēmai, ka mēs, meklējot svešas civilizācijas atstātas pēdas, gribam tās atrast/neatrast tajos lauciņos, kuri mums labi pazīstami, nevis koncentrējamies uz pagaidām nezināmo un neizskaidrojamo. Tas ir tāpat, kā kad SETI pētnieki milzu pūliņus veltījuši ārpuszemes objektu signālus cerot atrast radio un citos elektromagnētisko viļņu diapazonos, kurus tādas attīstītas civilizācijas varbūt izmanto vienīgi savās skolās, lai parādītu saviem bērniem senās tehnoloģijas, kā mēs saviem demonstrējam akmens cirvjus un bultu uzgaļus.

Un, galu galā, pilnīgi aplami ir arī a priori pieņemt, ka jebkura civilizācija savā attīstības gaitā iziet tādus pašus ceļus un virzienus, kādus mēs pazīstam pie sevis.

Tāpēc, kā jau teicu sākumā, ir absolūti nezinātniski sākumā izvirzīt pieņēmumus, ka ja mēs tādus, tādus un vēl tādus konkrētus artefaktus neatrodam, tad nekādu civilizāciju nav bijis, un amen. Pilnīgs nonsenss, draugi zinātnieki! "Mīksto" zinātņu (vēsture, arheoloģija) pārstāvjiem tas vēl būtu ja ne piedodams, tad saprotams - tādi viņi ir bezmaz 99%, bet tev kā eksaktajam, pie tam kaislīgam sci-fi cienītājam gan ne.
Vienīgais zinātniskais veids būtu paplašināti un padziļināti ar visdažādāko nozaru speciālistu iesaistīšanu sākt pētīt neskaitāmos pagaidām neizskaidrojamos artefaktus, kuri izkaisīti tik daudzās vietās uz zemeslodes.
Bet visādi prominenti ēģiptologi un citādi -logi par ko tādu ne tikai neko negrib dzirdēt. Tieši pretēji, viņi pēdējos gados cik vien iespējams ierobežo seno objektu pētniecību ar eksaktām metodēm. Nez, kāpēc tā?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?