ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2019-11-23 22:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Izgāšanās
Kā konservatīvisms un konservatīvie diskreditē sevi:

Vispār jau konservatīvisms kā tāds daudz kur meiko sensu [paskatamies kaut vai cik konservatīva ir militārā tehnika un tam ir daudz racionālu iemeslu]. Tas ir ja konservatīvismu saprot kā patternu saglabāt to kas strādā un nemainīt lietas vnk mainīšanas pēc. Tāpat tradīcijas ne vienmēr ir slikti, jāskatās kāda tradīcija un jāizvērtē.

Bet kur notiek izgāšanās: Izgāšanās notiek brīdī, kad parādās šādi teksti: ``The only true conservatism is religious conservatism. `` šajā brīdī konservatīvisms kļūst par karikatūrisku iedomātu gigalaumiņu apjūsmojošu troglodītu padarīšanu [ko var redzēt piemēram pēc jūsmīga krišjāņa pie šī gnidrologa posta] un notiekas jau minētā paš-diskreditēšanās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krishjaanis2
2019-11-24 02:08 (saite)
Tāpēc, ka konservatīvisms naz zviedru galds. Zviedru galds, arbitrary whimsical choices, ir modernitātes esence.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-11-24 11:08 (saite)
Tu runā nesaprotami. Kāds zviedru galds? Un kas - arbitrary izdomāts gigantisks spoks tad nav arbitrary choice? Tāpat ir, tikai vēl izteiktāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]modus
2019-11-24 21:59 (saite)
"Tas ir ja konservatīvismu saprot kā patternu saglabāt to kas strādā un nemainīt lietas vnk mainīšanas pēc."

Pēc šādas abstraktas definīcijas teju visi cilvēki ir konservatīvisti. Vai tu pazīsti kādu, kurš uzskata, ka vajadzētu sagraut to, kas ir labs jeb "strādā"? Diez vai tāds uzskats vispār ir koherents. Taču uzskati atšķiras par to, kas ir labs, piemēram, par to, vai reliģiskās tradīcijas ir labas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2019-11-24 22:23 (saite)
Nu jā tas kādā veidā visi ir konservatīvisti arī ir konservatīvisma sensu meikojošā daļa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2019-11-25 04:22 (saite)
Cilvēkiem praksē nemēdz rūpēt viņu uzskatu koherence vai tīrība (viena no agrīnākajām mācībām, ko esmu guvis kā aspirējošs racionālists). Kas attiecas uz "uzskatu, ka vajadzētu sagraut kaut ko, kas strādā", tad jā, tāds uzskats viennozīmīgi ir pārstāvēts, t.sk. tādēļ, ka ideoloģiskas prasības mēdz likt ignorēt evidenci par strādāšanu.

Ironiskā kārtā, šādus uzskatus gan var novērot abās konservatīvā/progresīvā dalījuma pusēs, atšķirība ir tikai tajā, kādas lietas tiek izvēlētas graušanai (progresīvie, kā likums, mēdz vēlēties tikt vaļā no vecām strādājošām lietām, konservatīvie – no jaunpienākušām, kaut arī šajā tendencē gadās izņēmumi).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]modus
2019-11-25 19:14 (saite)
" tāds uzskats viennozīmīgi ir pārstāvēts, t.sk. tādēļ, ka ideoloģiskas prasības mēdz likt ignorēt evidenci par strādāšanu."

Tādos gadījumos cilvēki varbūt kļūdaini uzskata, ka "nestrādā" tas, kas patiesībā "strādā", taču tas neatceļ to, ka viņi nedomā, ka vajadzētu sagraut to, ko uzskata par "strādājošu".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2019-11-25 22:25 (saite)
Tas – jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?