ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2015-05-24 19:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
+1
Intervija ar Danielu Denetu ``Rīgas laikā``

Tātad:

- ``Apziņas filozofi``, kuri neņem vērā evidenci, ko dod smadzeniu pētījumi un ko DD par viņiem domā - ček, +1
- apziņa nav kaut kas tāds, kas lēcienveidīgi parādās tikai cilvēkiem, pareizāk runāt par ``apziņas daudzumu, līmeni`` - ček, +1
- ``Brīvā griba``, tajā veidā, kurā šis jēdziens vispār meiko sensu ir kognīcija, spēja domāt, plānot, veidot modeļus (DD jēdziens ``nākotnes modeļi``), rīkoties saskaņā ar plāniem nevis instinktiem - ček, +1, sanāk, ka tā ir racionalitāte. Ja kas, šī iemesla dēļ rudzīša teorijas nav par cilvēkiem.
- Denets saka, ka strikts utilitārisms neļauj dot priekšroku savai ģimenei, -ček, error, šķiet, ka te ir misunderstandings, utilitārismā ir labs pamatojums, kāpēc tuvais loks ir prioritārs, īsumā - aģents ir efektīvs, ja viņam ir mērķis, resursi, dati, sadarbība. Tuvais loks - tā ir sadarbība, ar citiem tādiem pašiem.
- Denets salīdzina situāciju ar reliģijām tagad ar Padomiju XX gs 80 gadu beigās. Izskatījās iespaidīgi, maz kas domāja, ka tūlīt izjuks. - ček, +1 Denets ir pieklājīgs un saka ka, iespējams, dažas reliģijas izdzīvos, es būtu mazāk pieklājīgs un prognozētu, ka neizdzīvos kā būtisks faktors, bet paliks tas ``labais`` jeb ``goodness``, par kuru Denets runā savā esejā ``paldies labajam``, kura tur arī ir izlasāma.

Visbeidzot, nosaukums ``gaišie`` (Brights movement), jā, ir sasodīti labs dežavū uz steroīdiem. Ja vien ir dežavū....


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?