krishjaanis2 ([info]krishjaanis2) rakstīja,
Re: tabloīdu žurnālistika
Ja tev šķiet, ka šobrīd pasaulē/politikā viss ir kārtībā, proti, ir normālsituācija, business as usual, es tev nevaru palīdzēt.

Es nekad nesaprotu šitos argumentus "a tu zini, kas ir karš", dooh, teju katra latviešu ģimene ļoti labi zina, kas ir baiss totālais karš un radikāli, liktenīgi pārkārtojumi, genocīds, represijas utt. Kāpēc lai tas uzreiz pārlēktu pie bezgalīgas moralizēšanas un čīkstēšanas un profētiskiem saukļiem no sērijas "EU/ANO radās, lai vairs nebūtu karu " (ko teica arī PSRS) - tā man ir mistika. Karš, kā jau norāda tur artis un jebkurš daudz maz saprātīgs, vēsturi pārzinošs cilvēks, ir viena no cilvēku kopienu un koklektīvu savstarpējo attiecību neizbēgamām realitātēm. Jā, karš ir drausmīgs. Bet karš i r. Alternatīva ir "karš, lai izbeigtu visus karus", kas manā skatījumā ir daudz drausmīgāks scenārijs par empīriskās realitātes reālistisku pieņemšanu.

Kļūda bija gan veids, kā valstis nonāca līdz PK1, bet vēl daudz drausmīgāka kļūda bija PK1 iznākums, Versaļas miera līgums, angloamerikāņu dominances nostiprināšanās, PSRS noformēšanās "pieciešana", jo Vācija tobrīd šķita kas sliktāks. Vesels kļūdu vilnis, tik masīva kļūda, ar tai sekojošo 2PK vēl lielāko stulbo iznākumu, ka es nezinu, kas cits šīs kļūdas var atdarīt, ja ne kāds pamatīgs satricinājums. Paldies Dievam, vismaz šobrīd veidojas vairāki pasaules varas bloki, ir multipolāra pasaule, bet joprojām ir liela brēkšana par to, kā Tramps u.c. "pārskata" 2PK globālās kārtības konsensu, kamēr ķīnieši par mums smejas.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?