ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
1b) *transcendences efekti* jau ir pretrunīgs koncepts. Kāpēc? Tāpēc ka efekts nozīmē mijiedarbību. Mijiedarbība nozīmē izpētes kanālu - ja kaut kas ar mums mijiedarbojas tad pēc tās mijiedarbības mēs izpētam to objektu. Ja var pētīt => nav transcendents vismaz pēc šīs definīcijas.

Also griezties pie spiritistiem, teologiem, spoku medniekiem -katrā laikā, tikko viņi man var uzrādīt kādus reģistrētus efektus.

2)Nu OK, antropocentriska, bet tas centrs, tb cilvēki šitās pašas izziņas rezultātā mainās, kļūst sarežģītāki, tātad nav statiska piesaistes centra. Skatu punkti vairojas. Instrumentu spējas aug. Kur un kāpēc ir robeža?

Pēc dotā brīža situācijas seko nākamā brīža situācija, tb notiek attīstība.

OK, var teikt, ka dotajā brīdī mēs nezinām visu un tā ir taisnība, bet pēc dotā brīža seko nākamais brīdis kurā mēs zinām vairāk un jautājums bija- kāpēc postulēt ka šim pasākumam ir robeža?

//un absolūtā robeža, kas ir subjekts.//

Kas ar šo ir domāts? Zināšanas jau nesastāda/ neveido 1 subjekts. Ir dažādi subjekti => dažādi skatu punkti. Līdz ar to subjektīvie ierobežojumi kompensējas no liela subjektu skaita => katrs subjekts var izlasīt ko citi subjekti no saviem skatu punktiem izpētējuši.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?